Pasaules dārgumi Jelgavā! Izsludināta pieteikšanās Starptautiskajam ledus skulptūru festivālam

6. septembris, 2023.

Izsludināta pieteikšanās 25. Starptautiskajam ledus skulptūru festivālam, kas Jelgavā notiks no 2024. gada 28. janvāra līdz 4. februārim. Tēlnieki ledū iedzīvinās tematu “Pasaules dārgumi”. Pieteikties festivālam, aizpildot oficiālo pieteikuma formu, mākslinieki aicināti līdz 5. novembrim.

 “Mūsu pasaule ir dārgumu piepildīta. Tie ir gan redzami un sataustāmi, gan arī tikai nojaušami un sajūtami. No cilvēka neskartiem dabas dārgumiem, līdz pašu radītiem arhitektūras, mākslas, literatūras, mūzikas dārgumiem. Dārgums var būt arī pats cilvēks – personība, kas iedvesmo, ar savu rīcību padara šo pasauli labāku. Pasaule ir patiesi dārgumu pilna, un mums katram ir jāatrod savs,” teikts festivāla uzsaukumā. Iestāde “Kultūra” aicina tēlniekus saredzēt un novērtēt dārgumus ap sevi un iedzīvināt tos ledus mākslā.

Dalībai festivālā žūrijas komisija izvēlēsies 30 tēlniekus, kuriem būs iespēja savas skices realizēt ledū, strādājot gan individuāli, gan arī komandās pa divi. Iesniegt skiču projektus vietnē kultura.jelgava.lv tēlnieki var līdz 5. novembrim. Turpat pieejams arī festivāla nolikums.

Izskatot pieteikumus, tiks vērtēts tēmas atspoguļojums, mākslinieciskā izpausme, kā arī tēlnieka izpratne par ieceres tehnisko realizēšanu. Izvēlētie mākslinieki ledū skulptūru parkā Pasta salā strādās no 29. janvāra līdz 2. februārim, bet tēlnieku veikumu ikviens varēs novērtēt jau no 2. februāra vakara.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu organizē Jelgavas pilsēta un pašvaldības iestāde “Kultūra”. Vairāk informācijas par festivālu vietnēs jelgava.lv un kultura.jelgava.lv

NOLIKUMS