Jelgavā atjaunots intensīvajās lietavās cietušais smilšu skulptūru parks un tas ir pieejams apmeklētājiem. Smilšu skulptūru parks apmeklētājiem atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 19. Ieejas biļetes iespējams iegādāties pie ieejas parka teritorijā.

Raimonds-Subatovics-26676432--30.jpg

Smilšu skulptūru parks vārtus apmeklētājiem vēra 4. jūnijā, taču 14. jūnijā stiprais un intensīvais lietus būtiski kaitēja smilšu skulptūrām – aptuveni 80 procentiem skulptūru nodarīja dažādus bojājumus, īpaši sīkām detaļām, līdz ar to skulptūras nebija estētiski baudāmas un parku tika nolemts uz laiku slēgt. Pēc Līgo svētkiem tika uzsākta skulptūru restaurācija. 16 lielformāta skulptūras atjaunoja latviešu tēlnieks un šī gada smilšu parka iespaidīgās – 5,4 metrus augstās – demo skulptūras “Pieta” autors Kārlis Īle. Un šobrīd parks jau atkal ir atvērts apmeklētājiem.

Raimonds-Subatovics-26676432--19.jpg

Izsakām lielu pateicība Kārlim Īlem, kurš piekrita uzņemties smilšu skulptūru atjaunošanu, saglabājot katra starptautiskā mākslinieka radītā šedevra integritāti. Tas ir ļoti atbildīgs darbs,” uzsver Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes direktors Mintauts Buškevics.

Raimonds-Subatovics-26676432--13.jpg

Kā iepriekš tika ziņots, Jelgavā, Pasta salā, no 30. maija līdz 3. jūnijam 17 profesionāli tēlnieki no 10 valstīm – Čehijas, Spānijas, Ukrainas, Kanādas, Turcijas, Bulgārijas, Mongolijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas – birstošajā materiālā atveidoja pasaules šedevrus, radot smilšu skulptūru parku.

Smilšu skulptūru parks apmeklētājiem pieejams katru dienu līdz 18. septembrim no pulksten 10 līdz 19. Biļetes iespējams iegādāties pie ieejas parka teritorijā. Biļetes cena – pieaugušajiem 3 eiro, bērniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti – 2 eiro, bet bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja ir bez maksas.