Skolēni, līdz 12. janvārim, aicināti pieteikties 25. jubilejas Starptautiskā ledus skulptūru festivāla kolāžu konkursam

21. decembris, 2023.

Tuvojoties Jelgavas vērienīgākajam ziemas notikumam – Starptautiskajam Ledus skulptūru festivālam, kuram šoreiz atzīmēsim 25. jubileju, tiek rīkots kolāžu konkurss Latvijas skolu 1.-4. klašu skolēniem un kolektīviem. Šoreiz kolāžu konkursa dalībnieki tiek aicināti iesniegt savus darbus par tēmu “Pasaules dārgumi”.

Konkursa mērķis ir atbalstīt un veicināt bērnu radošās izpausmes vizuālajā mākslā, sniedzot iespēju nostiprināt jau esošās un gūt jaunas zināšanas par Ledus skulptūru festivālu Jelgavā.

Katrs 1.-4. klašu kolektīvs konkursam var iesniegt vienu kolektīvi veidotu kolāžu. Darbam jābūt A2 izmērā un tā tapšanā var tikt izmantoti jebkādi materiāli un tas var tikt izpildīts jebkādā tehnikā. Pieteikuma anketa un konkursa nolikums pieejams tīmekļvietnē www.kultura.jelgava.lv

Pirmās vietas ieguvēji, ja tie atrodas ārpus Jelgavas, iegūs apmaksātus autobusa pakalpojumus 2023. gada 3. februārī uz 25. Starptautisko ledus skulptūru festivālu un ielūgumus tā apmeklējumam. Taču, ja pirmo vietu iegūs klase no Jelgavas, tā iegūs apmaksātus autobusa pakalpojumus 300 kilometru apmērā klases ekskursijai, kā arī ielūgumus uz festivālu.

Darbus līdz 12. janvāra pulksten 10.00 var iesniegt Jelgavas kultūras nama dežurantam Krišjāņa Barona ielā 6  pirmajā stāvā, ar norādi – “Gundaram Caunem” vai nosūtīt pa pastu (pasta zīmogs – 12. janvāris) uz adresi: JVPI “Kultūra”, Kr.Barona iela 6, Jelgava, LV– 3001, ar norādi “Skolēnu kolāžu konkursam “Starptautiskais ledus skulptūru festivāls Jelgavā””.

Iesūtītās kolāžas tiks eksponētas Ledus skulptūru festivāla laikā un būs publicētas JVPI „Kultūra” oficiālajās sociālās vietnēs.