Aprīļa nogalē – koka skulptūru festivāls un izzinošs pasākums “Mežs ienāk Jelgavā”

12. aprīlis, 2023.

Pasākumu cikla “Meža dienas” gaitā Jelgavā 28. aprīlī jau piekto reizi norisināsies izglītojošs pasākums “Mežs ienāk Jelgavā!” no pulksten 10 līdz 18 Pasta salā sniedzot ikvienam interesentam iespēju izzināt meža nozari. Līdztekus no 21. līdz 30. aprīlim Pasta salā notiks Starptautiskais koka skulptūru simpozijs “Otrā elpa”, kurā četri tēlnieki no Latvijas un Lietuvas veidos skulptūras, tajās iedzīvinot tematu “Pasakas”.

Pasākumam “Mežs ienāk Jelgavā!” šogad dota devīze “No meža līdz mājai”.  Apmeklētājiem, aktīvi iesaistoties un līdzdarbojoties, būs iespēja uzzināt un izzināt meža jomu, iegūt vērtīgas zināšanas par koksnes un nekoksnes produktu izmantošanas daudzveidību, nozares nozīmi Latvijas ekonomikas attīstībā, nodarbināto profesiju daudzveidību un izglītības iespējām. Šogad īpaši tiks akcentēta koka izmantošana būvniecībā. Izglītojošo pasākumu bez maksas aicināts apmeklēt ikviens.

Vienlaikus Pasta salā norisināsies Starptautiskais koka skulptūru festivāls “Otrā elpa”, kura gaitā četri tēlnieki no Latvijas un Lietuvas – Ainars Zingniks, Māris Gailis, Tautvilas Povilionis un Mindaugas Tendziagolskis –  no 21. līdz 30. aprīlim veidos pasaku tematikai veltītas skulptūras. Sekot līdzi darbu tapšanas procesam Pasta salā varēs ikviens interesents. Jāpiebilst, ka koka mākslas darbi pēc pabeigšanas tiks izvietoti zaļajā zonā pie Zvaigžņu dīķa, tādējādi papildinot jau aizsākto skulptūru ansambli.

“Meža dienas” organizē Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Meža fakultāte sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Jelgavas valstspilsētas pašvaldību un iestādi “Kultūra”,  kā arī Latvijas meža nozares organizācijām un uzņēmumiem, nozares izglītības iestādēm,  amatniekiem un individuālā darba veicējiem. Starptautisko koka skulptūru simpoziju organizē Jelgavas valstspilsēta un iestāde “Kultūra”, atbalsta “Husquarna” un “Pilsētas elpa”.

Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana

Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma atspoguļošanai un popularizēšanai organizatora tīmekļa vietnē un sociālos tīklos, kā arī publicitātes materiālu veidošanai nodrošinot sabiedrības informēšanu par organizētajiem pasākumiem sabiedrības interesēs

Pārzinis: Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”, tālr.63023461

Adrese: Kr.Barona iela 6, Jelgava, LV-3001

Papildus informācija: Jelgava.lv vai sekojot QR kodam 

*Gadījumā, ja pasākuma apmeklētājs vēlas iebilst, lai viņa fotogrāfija netiktu publicēta internetā, pasākuma apmeklētājam par to ir jāinformē Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”.