Apbalvoti 24. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla laureāti

3. februāris, 2023.

Šodien, 3. februārī, atklāts Baltijā vērienīgākais ziemas notikums – 24. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Šogad konkursa ledus mākslas darbus par tēmu “Senās dievības” veidoja 30 profesionāli tēlnieki no 12 valstīm: Indonēzijas, Mongolijas, Čehijas, Lielbritānijas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Īrijas, Ukrainas, Polijas, Lietuvas un Latvijas. Atklājot festivālu, apbalvošanas ceremonijā tika paziņoti ledus skulptūru konkursa laureāti: 

ŽŪRIJAS SIMPĀTIJU BALVA/ Individuālā skulptūra

Wiaczeslaw Borecki (Polija)

“Mīnotaurs”

ŽŪRIJAS SIMPĀTIJU BALVA/ Individuālā skulptūra

Ainars Zingniks (Latvija)

“Mans vectēvs bija mīnotaurs”

ŽŪRIJAS SIMPĀTIJU BALVA/ Komandu skulptūra

Zīle Ozoliņa-Šneidere, Ainars Zingniks (Latvija)

“Marsu labāk sasaldēt”

ŽŪRIJAS SIMPĀTIJU BALVA/ Komandu skulptūra

Tautvilas Povilionis, Marijus Petrauskas (Lietuva)

“Trīsvienība”

Individuālā skulptūra – 3. vieta

Arsentii Samoylov (Ukraina)

“Meža valdnieks” (Ļešijs)

Individuālā skulptūra – 2. vieta

Mindaugas Tendziagolskis (Lietuva)

“Divas sejas” (Jans)

Individuālā skulptūra – 1. vieta

Oleksij Poda (Ukraina)

“Kupala” (Kupaylo)

Komandas skulptūras – 3.vieta

Artem Samoilov, Arsentii Samoilov (Ukraina)

“Mavka” (atspulgs naktī)

Komandas skulptūras – 2.vieta

Munkh Erdene Tsagaan, Uugantsetseg Enkhtaivan (Mongolija)

Senais šamanis

Komandas skulptūras – 1.vieta

Vytautas Musteikis, Kestutis Musteikis (Lietuva)

“Nebeidzamā cīņa”

Šajās brīvdienās, 4. un 5. februārī, iepazīsti dažādu kultūru ledus dievības Jelgavā, Baltijā vērienīgākajā ziemas notikumā! Vairāk kā 65 ledus mākslas darbi, paraugdemonstrējumu dueļi un šovi, kā arī plaša kultūras programma kopā ar Latvijas un Lietuvas zvaigznēm. 

Arī šogad skatītājus priecēs ātrās jeb “zibskulptūras”. Sestdien un svētdien, aktīvi veidojot jaunus ledus objektus, tēlnieki demonstrēs savas prasmes gan aizraujošos paraugdemonstrējumu dueļos pulksten 17 un 19 brīvdabas koncertzālē “Mītava”, gan šovos pulksten 14 un 16 Jāņa Čakstes bulvārī un Pasta salā.

Jaunākie pasākuma viesi ar ģimenēm aicināti ledus svētkus svinēt Brīvdabas koncertzālē “Mītava”, kur 4. un 5. februārī pulksten  12, 13 un 14 norisināsies jautras rotaļas un teatrālas izrādes. Festivāla laikā darbosies arī turpat blakus esošā “Pasta salas” slidotava un dažādas atrakcijas.

4. februāra vakarā pulksten 18 uz skatuves kāps grupa “Big Al & The Jokers”, bet pulksten 20 apmeklētājus savaldzinās Lietuvas zvaigznes – grupa “The Roop”. Latviešu mūzikas grupa “Pērkons” brīvdabas koncertzālē “Mītava” uzstāsies 5. februārī pulksten 18, bet festivāla skatuves programmu pulksten 20 noslēgs  “Bermudu Divstūris”.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem un pirms došanās uz Jelgavu iepazīties ar satiksmes organizācijas shēmu, kas festivāla laikā būs pieejama arī mobilajā lietotnē “Waze“.

Biļetes pieejamas visās “Biļešu paradīze” kasēs un vietnē bilesuparadize.lv.

Ņem vērā! Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla apmeklētāji aicināti neņemt līdzi mājas mīluļus, pasākuma teritorijā ieeja ar suņiem būs liegta. Apskates objektus atļauts fotografēt un filmēt, bet ir aizliegts, bez saskaņošanas ar pašvaldību, veikt bezpilota gaisa kuģu jeb dronu lidojumus virs pasākuma teritorijas.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un iestāde “Kultūra” sadarbībā ar uzņēmumiem “Ramirent” un “Husqvarna”.

Take note! Visitors to the International Ice Sculpture Festival are cautioned not to bring pets, dogs will not be allowed in the event area. It is allowed to photograph and film sightseeing objects, but it is forbidden to fly unmanned aircraft or drones over the event area without coordination with the municipality.

Ierodoties uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.