Jelgavā krāšņi noslēdzies ledus supervaroņu salidojums

9. februāris, 2020.

Šodien, 9. februārī, Jelgavā noslēdzies 22. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Trīs dienu garumā,  dodoties ciemos pie ledus supervaroņiem, kopā baudījām  vērienīgo un pārsteidzošo ledus mākslu, tās tapšanas paraugdemonstrējumus un plašu kultūras programmu gan lieliem gan maziem.

Festivāla noslēdzošajā dienā svētku programmu ievadīja jautras rotaļu izrādes mazākajiem pasākuma viesiem un īpaši priecājāmies par interaktīvajiem foto objektiem. Tāpat visas dienas garumā sekojām līdzi ledus mākslas tapšanas paraugdemonstrējumiem, tēlnieku Ainara Zingnika un Agnese Rudzīte – Kirillovas izpildījumā. Mākslinieki dienas laikā katrs izveidoja trīs ātrās skulptūras.

Savukārt, jau vakara programmas ieskaņā ledus mākslas dueļi Sanitas Rāviņas un Agneses Rudzītes – Kirillovas izpildījumā pārcēlās uz festivāla centrālās skatuves Jāņa Čakstes Bulvārī. Bet kultūras programmu papildināja Latvijā iemīļotu mūziķu koncerti – A- Europa, Ralfs Eilands un Singapūras Satīns. Vakara noslēgumā svētku uguņošana un gaismas spēles.

Ledus skulptūru festivāla laikā Jelgavnieki un pilsētas viesi varēja novērtēt vairāk kā 40 pasaulē atzītu tēlnieku veidotos 65 ledus mākslas darbus par tēmu “Supervaroņi”. Nedēļas garumā, sacenšoties par labākā skulptora titulu, septiņu valstu tēlnieki darināja 30 individuālās un 15 komandu skulptūras. Augstākajai skulptūrai pārsniedzot vairāk kā trīs metru atzīmi. Ar konkursa rezultātiem vari iepazīties šeit.

Tāpat festivāla ledus objektu klāstu papildināja Latvijas titulētākā tēlnieka Kārļa Īles veidotās foto skulptūras un “Ledus vīni” Ledus bārs, kas bija festivāla lielākais objekts.

Paldies visiem festivāla apmeklētājiem par viesošanos Ledus supervaroņu salidojumā. Jūs bijāt liela daļa no šī neaizmirstamā piedzīvojuma. Uz tikšanos nākamajos svētkos!

Informējam, ka sakarā ar nepieciešamajiem teritorijas sakārtošanas un skatuves demontāžas darbiem pirmdien 10. februārī būs slēgts Jāņa Čakstes Bulvāris no Lielās ielas līdz Raiņa ielā un Pasta sala. Nepieciešamības gadījumā informācija par turpmākiem ierobežojumiem un citām izmaiņām sekos.

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un JPPI “Kultūra” ar SIA “Ramirent” atbalstu.