Uzvaretajs.jpg

23. februārī noslēdzās skolēnu kolāžu konkurss, kas notika 20. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla ietvaros. Žūrijai – Ilzei Beķerei, Andai Buškevicai un Uldim Rogam, – sīvu debašu rezultātā, izdevās noteikt šī gada uzvarētāju: Krustpils novada, Sūnu pamatskolas 1. klasi, kurā mācās vien 8 skolēni.


Kopumā Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra” saņēma 91 kolāžu no visas Latvijas. Tika pārstāvētas tādas pilsētas kā Alūksne, Jēkabpils, Limbaži, Rīga, Dobele. Ogre, Ventspils, Saldus, Sigulda, Daugavpils u.. No tām žūrijas komisija izvēlējās 25 interesantākās un šim gadam atbilstošākās kolāžas, kuras būs iespējams apskatīt Ledus skulptūru festivāla laikā. Šīs kolāžas ceļos arī uz izstādēm Jelgavas sadraudzības pilsētās – Šauļos un Pērnavā. 


Izvēlēties interesantāko kolāžu šogad žūrijas komisijai nenācās viegli. “Ir patiess prieks par katru no iesūtītajiem darbiem, par skolēnu radošo un bieži vien neparasto pieeju. Noteikt veiksmīgāko bija ļoti grūti, jo katrs darbs ir ārkārtīgi atšķirīgs un interesants, tajos tiek ieguldīts liels darbs un izdoma,” stāsta žūrijas locekle, Ilze Beķere. No 25 interesantākajām kolāžām žūrijas komisijai bija jāizvēlas 1 labākā. Tā intensīvu pārrunu rezultātā tika izvēlēta uzvarētāja – Sūnu pamatskolas 1. klase. I. Beķere arī atklāj, ka šī kolāža tika izvēlēta tādēļ, ka “konceptuāli tai piemīt brīnišķīgs vizuāls un idejisks vēstījums, kas atbilst konkursa tēmai. Veiksmīga un mākslinieciski uzrunājoša ir gan tās kompozīcija, gan tehniskais risinājums. Šiem 8 skolēniem ir izdevies vienā kolāžā ievietot cildenu ledus Mildu un ziedošu sapni par Latviju. Izvēlētie simboli viegli un saistoši palīdz iedzīvināt kolāžas stāstu”.


25 atbilstošāko kolāžu autoru klases iegūs ielūgumus uz 20. Starptautisko Ledus skulptūru festivālu. Taču interesantākās kolāžas autori – Sūnu pamatskolas 1. klase – iegūs ne vien ielūgumus uz festivālu, bet arī transportu, kas skolēnus nogādās uz Ledus skulptūru norises vietu. Iesūtītos darbus kolāžu konkursam, visā tā apmērā būs iespējams apskatīt Jelgavas Kultūras namā no 6. februāra.