JELGAVĀ AIZVADĪTA 24. STARPTAUTISKĀ LEDUS SKULPTŪRU FESTIVĀLA OTRĀ DIENA

5. februāris, 2023.

Ar vairāk nekā 65 ledus mākslas darbiem no 80 tonnām ledus, ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumiem un plašu izklaides programmu – atrakcijām, iesaistošām izrādēm un koncertiem Jelgavā noslēgusies otrā 24. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla diena. Satikties Jelgavā, apskatīt tēlnieku darinātās skulptūras un baudīt kultūras pasākumu programmu apmeklētāji aicināti arī svētdien – 5. februārī, no pulksten 10 līdz 22.

Jāņa Čakstes bulvārī un Pasta salā izvietoti vairāk nekā 65 mākslas darbi, kuru izveidei izmantotas 80 tonnas ledus. 45 konkursa ledus skulptūras radījuši 30 tēlnieki no 12 valstīm, iedvesmu radot no dažādu tautu kultūru mitoloģiskajiem tēliem un senām dievībām. Tāpat teritorijā atrodas arī “mīlestības drošās” foto skulptūras un vīna darītavas “Ledus vīni” ledus bārs.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem un pirms došanās uz Jelgavu iepazīties ar satiksmes organizācijas shēmu, kas festivāla laikā būs pieejama arī mobilajā lietotnē “Waze“.

Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu paradīze” kasēs, kā arī vietnē bilesuparadize.lv. Biļetes derīgas arī elektroniski, tās nav nepieciešams drukāt.

Ņem vērā! Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla apmeklētāji aicināti neņemt līdzi mājas mīluļus, pasākuma teritorijā ieeja ar suņiem būs liegta. Apskates objektus atļauts fotografēt un filmēt, bet ir aizliegts, bez saskaņošanas ar pašvaldību, veikt bezpilota gaisa kuģu jeb dronu lidojumus virs pasākuma teritorijas.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un iestāde “Kultūra” sadarbībā ar uzņēmumiem “Ramirent” un “Husqvarna”.

Ierodoties uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.