AICINA APMEKLĒT LEDUS SKULPTŪRU IZSTĀDI PASTA SALĀ

6. februāris, 2023.

Pagājušās nedēļas izskaņā noslēdzoties 24. Starptautiskajam Ledus skulptūru festivālam Jelgavā, 6. februārī notika pasākuma teritorijas demontāžas darbi. Teritorijas sakārtošanas laikā, skulptūras no Jāņa Čakstes bulvāra pārvestas uz Pasta salu, lai jau no rītdienas, 7. februāra, pulksten 12 ikviens interesents varētu tās aplūkot par simbolisku samaksu. Līdz ar to Pasta sala aiz slidotavas un rotaļu laukuma uz laiku joprojām ir slēgta. 

Ledus skulptūras, kuras seno dievību tematikā veidojuši 32 tēlnieki no 12 valstīm būs apskatāmas Pasta salā, kamēr vien to ļaus laikapstākļi. Skulptūru izstādi iespējams apmeklēt katru dienu no pulksten 12 līdz 19. Dažas no skulptūrām neatrodas zem nojumes. Tās ir pakļautas laikapstākļu ietekmei, tādēļ aicinām interesentus savlaicīgi plānot izstādes apmeklējumu. Jāņa Čakstes bulvārī atstātas fotoskulptūras.

Ieejas maksa pieaugušajam 3 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti 2 eiro, bet bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas. Iegādāties ieejas biļeti iespējams norēķinoties gan skaidrā naudā, gan ar bankas karti kasē pie ieejas teritorijā.

Jelgavā, no 3. līdz 5. februārim,  trijās vietās pilsētā – Jāņa Čakstes bulvārī, Pasta salā un Brīvdabas koncertzālē “Mītava” – aizvadīts jau 24. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kurā bija iespējams baudīt vēso mākslu. Tāpat apmeklētāji varēja vērot paraugdemonstrējumus ledus skulptūru veidošanā, apmeklēt pašmāju un Lietuvas mūziķu koncertus, iesaistošas izrādes un dažādas atrakcijas.