Šodien, 10. februārī, ar ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumiem un plašu kultūras programmu - noslēdzies 21. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā.

Festivāla noslēdzošajā dienā, visas dienas garumā tika aizvadītas bērniem veltītas teātru izrādes un uzvedumi.  Tāpat Pasta salas slidotavā izdzīvoti brīnišķīgi un vēl nebijuši ledus šovi ar populāru kino tēlu piedalīšanos. Latvijas un Lietuvas titulētākie ledus tēlnieki Kārlis Īle un Donatas Mockus uz galvenās skatuves skatītājus priecēja ar diviem ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumiem, kā arī vakara kulminācija – grupas “Tautumeitas” un Ivo Fomina uzstāšanās.

Šogad ledus skulptūru festivāla tēma bija “Kino”, kura laikā tēlnieki izveidoja vairāk, kā 65 ledus objektus – 30 individuālās un 15 lielās komandu skulptūras, kā arī ledus bāru, lielformāta foto skulptūras un iesaldētos objektus. 21. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā norisinājās no 8. līdz 10. februārim.

Paldies visiem festivāla apmeklētājiem par viesošanos Ledus kino pasaulē. Arī jūs bijāt liela daļa no šīs neaizmirstamās, trīs dienu garumā veidotās "filmas". Uz tikšanos jau nākamajā - 22. Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā Jelgavā !

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un JPPI “Kultūra” ar SIA “Ramirent” atbalstu.