Apbalvoti Starptautiskā smilšu skulptūru festivāla “SUMMER SIGNS” laureāti

10. jūnijs, 2023.

Jau rīt, 10. jūnijā, Pasta salā Jelgavā tiks atklāts Baltijā lielākais smilšu skulptūru parks, kurā varēs novērtēt 17 tēlnieku no 9 valstīm smilšu mākslā atveidotos pasaules mūzikas hitus. Festivāla atklāšanas dienās – Latvijā iemīļotu mūziķu koncerti un plaša programma ģimenēm ar bērniem.

Šogad festivāls pulcē tēlniekus no Indonēzijas, ASV, Mongolijas, Spānijas, Nīderlandes, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Festivāla temats “Pasaules hiti” viņus iedvesmojis smilšu mākslā izteikt tādus pasaulslavenus skaņdarbus kā “Hotel California”, “Somewhere over the rainbow”, “No Woman No Cry”, “Take On Me” un citus, vizualizējot sajūtas, ko rada mums visiem labi zināmās dziesmas. Smilšu skulptūru parka vērienīgākais mākslas darbs ierasti ir demo skulptūra, kuras autori ir latviešu tēlnieki Kārlis un Maija Īles. Viņus iedvesmojusi grupas “The Beatles” izpildītā kompozīcija “Yellow Submarine”. “Par vienu no populārākajiem grupas “The Betales” skaņdarbiem kļuva dziesma “Yellow Submarine” (“Dzeltenā zemūdene”), kuru izpilda grupas bundzinieks Ringo Stārs. Tā tika sarakstīta kā bērnu dziesma ar vienkāršu tekstu, spilgtiem krāsainiem tēliem un dinamisku melodiju, sagādājot prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem,” tā tēlnieki raksturo izvēloto kompozīciju.

Starptautisko smilšu skulptūru festivālu Jelgavā organizē Jelgavas pilsēta un iestāde “Kultūra” sadarbībā ar lieldraugu AS “Ramirent Baltic”.

 

FESTIVĀLA LAUREĀTI

 

ŽŪRIJAS SIMPĀTIJA

SANITA RĀVIŅA / LATVIJA

USA for Africa. We Are The World

ŽŪRIJAS SIMPĀTIJA

ZĪLE OZOLIŅA–ŠNEIDERE / LATVIJA

Queen. I want To Break Free

3. VIETA

TAUTVILAS POVILIONIS / LIETUVA

A–Ha. Take On Me

2. VIETA

MUNKH–ERDENE TSAGAAN / MONGOLIJA

Guns N’ Roses. November Rain

1. VIETA

AGNESE RUDZĪTE–KIRILLOVA / LATVIJA

Šūpuļdziesma. Aijā žūžū, lāča bērni

Foto: Jelgava.lv un Raimonds Subatovičs