Jau vairāk kā gadu mācamies sadzīvot ar globālo pandēmiju, lai turpinātu virzīties uz priekšu. Skaidrs ir viens, jo ātrāk spēsim pielāgoties, jo ātrāk spēsim atgriezties ierastajā dzīves ritmā. Ikvienam notikumam dzīvē ir savi plusi un mīnusi, bet jautājums ir viens. Vai spējam tos saskatīt un izmantot savā labā?

Manuprāt, šis ir īstais brīdis, uzrunāt jauniešus apgūt inženierzinātnes, attīstīt bērnu tehnisko jaunradi un sasaistīt tehniskās zinātnes, izglītību un mūsdienu tehnoloģijas. Ne velti, visā pasaulē tiek domāts, kā pielāgoties jaunajiem apstākļiem, neapturot ražošanas nozari, kas ir ekonomikas attīstības atslēga.

Pagājušā gadā tehnikas un inovāciju festivāls “Mehatrons” tika organizēts jau pandēmijas laikā, ievērojot visus noteiktos ierobežojumus. Neskatoties uz to, apmeklētība no skatītāju un dalībnieku puses bija ļoti liela. Tāpēc, arī šogad plānojam to organizēt 4., 5., 10., 11. un 12. septembrī, sadarbībā ar ilggadējiem un uzticamiem sadarbības partneriem – Jelgavas pilsētu, biedrību „Jaunatnes tehnisko sporta veidu centrs”, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādēm „Sporta servisa centrs”, „Kultūra”, Jelgavas pilsētas pašvaldības pieaugušo izglītības iestādi “Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs” un Latvijas Lauksaimniecības universitāti, tikai citā veidā pielāgojoties jaunajiem apstākļiem un noteikumiem.

Pirmajā septembra nedēļas nogalē potenciālie audzēkņi un darba ņēmēji varēs doties uz Pasta salu, lai iepazītos ar izglītības piedāvājumiem inženierzinātnēs, apmeklētu uzņēmēju un amatnieku meistardarbnīcas, novērtētu izgudrotāja konkursa “Minox Zemgale 2021” dalībniekus. Savukārt, otrajā nedēļas nogalē ātruma un asu izjūtu cienītāji varēs doties uz Stacijas parku un sporta un atpūtas kompleksu “Rullītis”, kur norisināsies tādas tehnisko sporta veidu sacensības kā kartings, ātruma aplis, veiklības brauciens, mini dragreiss, skaņas turnīrs un drifts”. Citiem vārdiem sakot, īstā vieta un laiks nākotnes profesijas izvēlei.

Plakats_WEBAM-1.png     Izglītības_skatuve_2021_19_08_versija.png