Pilsētā dziesmas un smiekli skan, pilsēta svētkiem pošas un ciemos sauc! Visa maija mēneša garumā svinēsim Jelgavas 756. dzimšanas dienu radoši. Līdz 20. maijam aicinām arī tevi kļūt par daļu no mūsu kopīgajiem svētkiem iesaistoties vienojoša svētku dejas video “Sauciet ciemos” radīšanā. 

Laikā kad nevaram sanāk kopā uz kārtīgām jubilejas svinībās, aicinām to darīt radoši, iesaistoties virtuāla Jelgavas 756. dzimšanas dienas svētku sveiciena – dejas video “Sauciet ciemos” radīšanā!

Jelgavas Popkora izpildītā Ulda Timmas dziesma “Sauciet ciemos” tapusi 2015. gadā atzīmējot Jelgavas 750 dzimšanas dienu, kā sveiciens pilsētas nozīmīgajā jubilejā. Tāpēc šogad atzīmējot nu jau mūsu pilsētas 756. dzimšanas dienu, turpināsim dāvāt dziesmas un deju mūsu pilsētai Jelgavai, aicinot iesaistīties ikvienu jelgavnieku.

Bet, lai dotos dejas ceļojumā un kļūtu par daļu no vienojošā video sveiciena mums ir jāiemācās soļi! Tos mums palīdzēs apgūt Baiba Ķestere kopā ar TDA “Lielupe” dejotājām. Skaties video un mācīsimies kopā! 

Kad deju soļi apgūti, viss, kas jādara tev, līdz 20 maijam tos jāiemūžina video. Filmēšanai droši vari izmanto telefonu, iespēju robežās mēģinot materiālu filmēt vertikāli un neveicot papildus video apstrādi - krāsu korekcijas un papildus teksts, kas izvietots uz video. Veicot video filmēšanu pievērs uzmanību apgaismojumam, droši dodies brīvdabā un izmanto dienas gaismu. Dejā vari doties viens, kopā ar visu ģimeni, kolēģiem vai kolektīvu, galvenais atceries par valstī esošo ierobežojumu ievērošanu.

Lai labāk apgūtu soļus un dejas prieks būtu lielāks, dari to kopā ar mūziku. Jelgavs Popkora izpildīto U.Timmas dziesmu “Sauciet ciemos” meklē mūzikas straumēšanas vietnē Spotify vai YouTube.

Savu video pieteikumu elektroniski augšupielādē ŠEIT, vai arī iesūtot uz e-pastu Elina.Gaile@kultura.jelgava.lv – norādot pieteicēja vārdu, kolektīva nosaukumu vai dalībnieku grupu, kā arī saiti  kur pieejams augšupielādētais video  (video augšupielādē kādā no elektroniskajām video glabāšanas platformām, kā piemēram failiem.lv u.c.)


Sagatavojot video materiālus atgādinām, par valstī noteikto drošības pasākumu ievērošanu epidemioloģiskās situācijas novēršanai. Organizatoriem ir tiesības nepieņemt kādu no pieteikumiem, ja tajā uzskatāmi tiek pārkāpti kādi no noteiktajiem ierobežojumiem.