Pilsētas svētkos – 29. un 30. maijā – pa Jelgavu ceļos muzikālais svētku ekspresis, no kura pilsētas simbols Alnītis sveiks iedzīvotājus Jelgavas 755. dzimšanas dienā. Svētku ekspresis dosies trīs braucienos, kopā pieturot 19 dzīvojamo rajonu pagalmos, tādējādi ļaujot jelgavniekiem baudīt svētku atmosfēru un piedalīties Jelgavas 755. dzimšanas dienas svinībās, neizejot no mājas.

Brauciens pa Jelgavas pilsētu, Alnītim viesojoties pagalmos, būs kā aicinājums visiem pilsētas svētkos būt kopā, pat ja katram jāpaliek savās mājās. Katra satikšanās ar Alnīti aizritēs ar muzikālu sveicienu, aicinot kopā izdziedāt Jelgavas dziesmas, piemēram, "Satiksimies Jelgavā" un "Sauciet ciemos". Iedzīvotāji Alnīša sveicienu lūgti vērot pa savas mājas logu vai balkonu, dziedot līdzi un mājot ar Jelgavas karodziņu vai citādi dekorējot sava dzīvokļa logus vai balkonus Jelgavas  krāsās. Lai katrs svētku dalībnieks būtu pārliecināts par drošības prasību ievērošanu un nenotiktu pulcēšanās, ekspreša ceļojumu pavadīs Pašvaldības policija.

Gaidāmi trīs svētku ekspreša braucieni, apciemojot jelgavniekus kopumā 19 pilsētas dzīvojamos rajonos.

svetku_ekspresis.jpg

jelgava_1_marsruts_b_420x265mm_cmyk-01.jpg

Foto: Jelgavas pilsēta


Organizatori informē - pasākuma laikā var notikt filmēšana un fotografēšana. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.