No 3. līdz 18. maijam Ozolskvērā norisināsies koka skulptūru simpozijs “Otrā elpa”, kur divi talantīgi tēlnieki cilvēku acu priekšā veidos skulptūru “Laika vilciens” no pērn nozāģētā dižozola, kas daudzus gadus bijis skvēra simbols.

Skulptūru paredzēts veidot vēsturiskajā ozola atrašanās vietā. “Cienot visu to laiku, ko šis koks piedzīvojis, arī skices mākslinieciskā koncepcija veidota aptveroša. “Laika vilciens” simbolizē ekonomiku, mākslu, kultūru un citus simbolus, ko ozols “redzējis” savā vairāk kā 250 gadus ilgajā mūžā,” stāsta koncepcijas autors, tēlnieks Māris Gailis, kurš jau vairākus gadus veidojis koka skulptūras gan Jelgavas bērnudārzos, gan pilsētvidē. Šoreiz kopā ar kolēģi Gundaru Kozlovski skulptūra tiks veidota sešpadsmit dienas un to plānots atklāt Jelgavas pilsētas svētku nedēļā maija beigās.

Jau ziņots, ka 2018. gada vasarā ozolu, kas auga Ozolskvērā līdzās bērnu rotaļu laukumam un pilsētnieku iecienītai atpūtas vietai, gan pašvaldības speciālisti, gan arborists, gan arī Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki atzina par stipri bojātu un bīstamu. Ozolam laika gaitā bija radušies būtiski sakņu sistēmas bojājumi, iztrupējusi stumbra pamatne un bija vairāki vaļēji dobumi pie pamatnes, kuros konstatēta brūnā trupe, tāpēc pieņemts lēmums koku nozāģēt.

Vairāk par skulptūrām Jelgavā uzzini Šeit.