Martā Kultūras nama lielajā zālē varēs redzēt 3 pavisam dažādas pašmāju kinolentas – 2 no tām ir veltītas Latvijas simtgadei. Tiks demonstrēta ģimenes filma “Paradīze 89”, piedzīvojumu filma “Nameja gredzens” un dokumentālā filma “Turpinājums”.


Ģimenes filma “Paradīze 89” ir veltījums Latvijas simtgadei. Tā stāsta par deviņgadīgās Paulas ienākšanu pieaugušo pasaulē laikā, kas Latvija ir ceļā uz neatkarības atgūšanu. “Paradīze 89”, kas pirmizrādi piedzīvoja 23. februārī, Jelgavā būs skatāma 14. martā pulksten 12.00 un 18.00, kā arī 20. martā pulksten 19.00 Filmas režisore – Madara Dišlere.


Jelgavas kultūras namā būs iespēja apmeklēt piecus režisora Aigara Graubas filmas “Nameja gredzens” seansus. Filma vēsta par 13. gadsimta notikumiem Zemgalē, kur pēc valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs. Viņa uzdevums – nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešiem. Stāstam par zemgaļu valdnieku Nameju varēs dzīvot līdzi 7. martā pulksten 20.00; 11. martā pulksten 17.00 un 20.00; 14. martā pulksten 15.00 un 16. martā pulksten 12.00


Bet Ivara Selecka dokumentālā filma “Turpinājums” veidota divu gadu garumā, sekojot sešiem bērniem, kas 2015. gadā uzsāka skolas gaitas dažādās Latvijas vietās. “Šodienas Latvijā dzimst un aug bērni, kuri piedzīvos un veidos Latvijas nākotni. Kādas prasmes, vērtības un cerības viņos ieliek pagātnes mantojums un tagadnes realitāte?” – atbildi uz šo jautājumu cenšas rast Latvijas simtgadei veltītais kinodarbs. Jelgavas kultūras namā filmu rādīs 25. martā pulksten 14.


Biļetes uz filmu seansiem var iegādāties kultūras namā, “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā. Biļete uz filmas “Paradīze 89” seansu maksās 3 eiro, uz filmu “Nameja gredzens” tā maksās 4 eiro, bet kinolenta “Turpinājums”– 2 eiro.