Mūziķu tandēms – dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo un pianists Andrejs Osokins – radījuši jaunu koncertprogrammu “Mēness starus stīgo”, kas izveidota īpaši Latvijas valsts svētku laikam rudenī. Pirmo reizi tā tiks atskaņota 12. novembrī plkst. 19.00 Jelgavas kultūras namā.

Programmā iekļauti izcilākie un emocionālākie latviešu komponistu skaņdarbi klavierēm solo un klavierēm četrrocīgi, kā arī dvēseliskās, gleznainās un krāšņās Emīla Dārziņa un Alfrēda Kalniņa dziesmas un latviešu tautasdziesmas īpaši veidotās aranžijās. Izskanēs Emīla  Dārziņa “Teici to stundu, to brīdi”, “Kā zagšus, tik lēnām”, “Vēl tu rozes plūc”, “Mana laime”, “Aizver actiņas un smaidi”, “Rezignācija”, Alfrēda Kalniņa “Brīnos es”, “Sapņu tālumā” un “Līst klusi”, tautasdziesmas “Tumša nakte, zaļa zāle” , “Kumeliņi, kumeliņi”, “Pūt, vējiņi”, “Ai, jel manu vieglu prātu” un daudz citu dziesmu un skaņdarbu.

Katrīna Gupalo stāsta: “Šogad vēlējos valsts svētkus piedzīvot īpaši – būt klātesoša, radīt ko tādu, kas ļautu man vienlaikus ne tikai personīgi piedzīvot, bet arī sniegt šo svētku saviļņojošās emocijas citiem, vairojot piederības sajūtu Latvijai. Latviešu solo dziesmas mēs ar Andreju izpildīsim daudz intīmākās versijās, radot dziļi personisku un apgarotu svētku sajūtu.”

“Latviešu klaviermūzikai manā repertuārā allaž bijusi īpaša nozīme un ļoti priecājos, ka nu šajā mūzikā tiksimies arī kopā ar Katrīnu. Programmas ideja aizsākās jau 2018. gadā, kad devāmies mūsu pirmajā ASV tūrē un līdznostatījām latviešu un amerikāņu komponistu daiļrades dažādu žanru mūzikā. Nu programmu esam attīstījuši, bagātinājuši un nevaram sagaidīt, kad varēsim dalīties tajā ar klausītājiem,” papildina Andrejs Osokins.

Biļetes uz koncertiem “Biļešu paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitāte