Ik gadu maija mēneša pēdējā nedēļas nogalē Jelgavā plaši tiek svinēti pilsētas svētki, kad iedzīvotāji un viesi gūst pozitīvas emocijas daudzveidīgās svētku aktivitātēs.

Galvenās svētku aktivitātes norisināsies no 28. līdz 30. maijam, kad jelgavniekus un pilsētas viesus priecēs multimediāls šovs uz ūdens, radoši Jelgavas kolektīvu priekšnesumi, jauni veidi kā iepazīt pilsētas vēsturi un citas aktivitātes, tostarp svētku muzikālais ekspresis, ar kuru pilsētas simbols Alnītis jau otro gadu dosies pie jelgavniekiem, lai atvestu svētkus pie ikkatra. Protams, Jelgavas 756. jubilejas svinības neiztiks bez mūsu izcilāko līdzcilvēku un Jelgavas stipro ģimeņu godināšanas, sveicot pilsētas augstāko apbalvojumu saņēmējus, kā arī zelta un dimanta pārus. Par šīm un citām svētku aktivitātēm informācija sekos jau drīz.

Ar svētku moto "Mēs esam Jelgava" ikviens jelgavnieks aicināts atzīmēt svētkus un  iesaistīties svētku veidošanā visu maija mēnesi.

Pilsētas svētku mēnesī piedalies dejas izaicinājumā "Sauciet ciemos"

Pilsētā dziesmas un smiekli skan, pilsēta svētkiem pošas un ciemos sauc! Pilsētas svētku mēnesī Jelgavas 756. dzimšanas dienu svinēsim radoši. Līdz 20. maijam ikviens jelgavnieks aicināts kļūt par daļu no mūsu kopīgajiem svētkiem, iesaistoties vienojoša svētku dejas video "Sauciet ciemos" radīšanā. 

Laikā kad nevaram sanākt kopā uz jubilejas svinībām, iedzīvotāji to aicināti darīt radoši, iesaistoties virtuāla Jelgavas 756. dzimšanas dienas svētku sveiciena – dejas video "Sauciet ciemos" - radīšanā! Vairāk par iesaisti ŠEIT.

Klāt 16. Jelgavas velobrauciens

Pilsētas svētku laikā no 17. līdz 30. maijam norisināsies ikgadējais Jelgavas velobrauciens, kam šoreiz dots nosaukums "Pilsētas vārds…". Šogad, līdzīgi kā pērn, veloentuziasti aicināti individuāli vai kopā ar ģimeni un draugiem jautri, aizrautīgi un aktīvi pavadīt brīvo laiku velobraucienā, kas arī šogad pieveicams individuāli. Vairāk par aktivitāti ŠEIT.

velo_jelgava.jpg

Attālinātas sacensības "Jelgavas apļi"

Sacensības norisinās no 3. līdz 30. maijam. Sacensības norisinās Pasta salā pa noteiktu maršrutu – pastaigu celiņu. Dalībnieki var veikt kādu no divām distancēm brīvi izvēlētā laikā: 2 apļus jeb 3,2 kilometrus vai 4 apļus jeb 6,4 kilometrus. Dalībnieki aicināti izvēlēties savai fiziskajai sagatavotībai un spējām piemērotāko distanci.

pasta_sala_2-jelgavas_pilseta.jpg

Dalībnieks var startēt arī abās distancēs. Rezultātu var uzlabot neierobežotu reižu skaitu – tā kā sacensību ilgums ir četras nedēļas, dalībnieks distanci var veikt jebkurā laikā četru nedēļu garumā.

Vairāk par aktivitāti ŠEIT.

Ielu mākslas festivāls

Aicinot izlauzties laikā un telpā, noskaidroti ielu mākslas festivāla "Grafiti. Izlaušanās. Jelgava.". Jau 21. maijā Jelgavā tiksies deviņi profesionāli grafiti ielu mākslinieki no visas Latvijas, lai realizētu savu ieceri dzīvē un kopā radītu vairāk nekā 60 metrus garu mākslas darbu par tēmu "Izlaušanās". Ievērojot ierobežojumus, festivāls darbu sagatavošanas laikā apmeklētājiem nebūs pieejams klātienē, taču radošajam procesam varēs sekot tiešraidēs iestādes "Kultūra" "Facebook" lapā. Vairāk par aktivitāti ŠEIT. 

grafiti-festivals-ieskats-14_0.jpg

Tapusi Jelgavas dižkoku karte

Jelgavas pilsētas svētku mēnesī Jelgavas reģionālajā Tūrisma centrā apkopotas vietas, kur aug pilsētas dižkoki, lai ikviens interesents, dodoties pastaigā pilsētvidē, varētu apskatīt tās vecākos "iedzīvotājus".

DJI_00055.jpg

Jelgavā pirmie dižkoki tika apzināti laika posmā no 1974. līdz 1985.gadam. Šodien pilsētā ir 41 ar robežzīmi "Ozollapa" apzīmēts dižkoks. Dominējošā dižkoku suga Jelgavas pilsētā, tāpat kā citviet Latvijā, ir ozols, taču JRTC veidotajā kartē atzīmēti arī citu koku sugu pārstāvji, kas ieguvuši dižkoka statusu, tostarp Veimuta priede, rietumu tūja, liepa, kļava, zirgkastaņa un citi.

Vairāk par dižkoku karti ŠEIT.

Veidosim stāstu par Jelgavu kopā!

Jelgava ir pilsēta, kas nepārtraukti mainās un aug. Neizmaināma paliek vien tās vēsture, kur piedzīvota gan pilsētas izaugsme, gan neatgriezeniski postījumi. Šīs vēstures liecinieki ir arhitektūras pieminekļi, ko izdevies saglabāt cauri gadsimtiem, un arī mūsdienīgie pilsētvides risinājumi. Mums katram noteikti ir savs stāsts par Jelgavu, kas glabājas atmiņās, pierakstos, fotogrāfijās.

Maijs (1).jpg

Aicinām jelgavniekus – visus, kas pilsētu sauc par savu – dalīties ar  savām, savu tuvinieku vai draugu atmiņām, kas fiksētas fotogrāfijās par Jelgavu dažādos laika posmos.  Iespējams, tieši  jūsu personīgos arhīvos pieejamās fotogrāfijas var palīdzēt veidot kopīgu stāstu par pilsētas ielām, ēkām, infrastruktūru un pārmaiņām, ko Jelgava piedzīvojusi. Vairāk ŠEIT.

Jelgava vakar un šodien

Katrai pilsētai ir savs stāsts, kas, pa gabaliņam kopā likts, apliecina tās spēku. Savā ilgajā mūžā Jelgava ir piedzīvojusi patiesi daudz un savu pieredzi likusi izaugsmes pamatos. Sagaidot Jelgavas pilsētas 756. dzimšanas dienu, radīta fotosērija "Jelgava vakar un šodien", ikvienam piedāvājot virtuāli novērtēt, kādas pārmaiņas mūsu pilsēta piedzīvojusi pēdējās divās desmitgadēs.

Jelgava (7).jpg

Pie Jelgavas "šodien" visi jau pieraduši, bet Jelgavu "vakar" daudzi jau piemirsuši vai pat nemaz nav piedzīvojuši. Taču pēdējās divās desmitgadēs rekonstruētas daudzas ielas un ēkas, izbūvēti jauni objekti un iekārtotas unikālas atpūtas vietas, vietēja mēroga pasākumi ieguvuši starptautisku vērienu, un tas viss kopā un katrs atsevišķi veido to Jelgavu, kuru mēs mīlam un ar kuru lepojamies. Bet pilsētas galvenā vērtība ir tās cilvēki, un katram ir iespēja augt līdz ar pilsētu un sniegt savu ieguldījumu pilsētas labā, jo mēs esam Jelgava! Iepazīsties ar pārmaiņām, ko pilsēta piedzīvojusi ŠEIT.

Izdrukā savu pilsētas karodziņu

Jelgavas pilsētas karodziņš drukāšanai pieejams šeit, savukārt izgriešanai tas būs pieejams informātīvā izdevuma "Jelgavas Vēstnesis" 19. maija numurā. 

IMG_8718.JPG

Piedaloties Jelgavas pilsētas 756. dzimšanas dienas aktivitātēs, dalībnieks apliecina, ka visi aktivitātes laikā uzņemtie un iesūtītie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkos.