Radoši, amizanti un jautri jau 19. reizi Jelgavā pulcēsies atraktīvākās draugu kompānijas, demonstrējot savu izdomu Eiropā vienīgajā piena paku laivu regatē. Arī šogad spraigos sacensību notikumus vērosim pašā pilsētas centrā uz Driksas upes. Pieteikties dalībai regatē ģimeņu, draugu, kolēģu un māksliniecisko kolektīvu kompānijas aicinātas līdz 16. augustam.

Vai zini, cik piena paku var noturēt tevi virs ūdens? Atbildi uz šo jautājumu noteikti var sniegt ilggadējie Piena paku laivu regates dalībnieki, kuri piena pakas izmanto kā būvmateriālu savu drosmīgāko ideju īstenošanā. Dalība regatē ir ne vien radoši un aktīvi pavadīts laiks ar domubiedriem, bet arī iespēja uz brīdi iejusties būvinženiera lomā, piedzīvojot brīdi, kad pašu radītās skices pārtop reālā peldlīdzeklī. 

Piena paku laivu regate ir sacensības kurās komandas ne vien sacenšas ātrumā, bet arī demonstrē savu radošumu un saliedētību. Jautrāku pasākumu padara tas, ka laivas var tikt darbināta tikai ar cilvēka spēka palīdzību. Domājot par nerealizētā iepakojuma otrreizēju izmatošanu un vienlaicīgi atbalstot vienu no atraktīvākajiem pasākumiem Jelgavā, galveno būvmateriālu,  komandām kopā izdalot 42 000 piena pakas, nodrošina  AS “Tukuma Piens”.

Sacensībās tiks apbalvoti ne tikai ātrākie dalībnieki, bet pēc žūrijas vērtējuma tiks pasniegtas naudas balvas septiņās nominācijās:

  • “Unikālākā laiva” (regates GRAND PRIX balva) / EUR 500
  • “Inovatīvākā laiva” / EUR 360
  • “Treknākais piena plosts” / EUR 310
  • “Kvalitatīvākais dizains” / EUR 250
  • “Pilnīgs sviests” / EUR 200
  • “Komanda ar spēcīgāko vēstījumu” / EUR 150
  • “Ātrākā laiva” / EUR 100

Dalībnieku pieteikšanās līdz 16. augustam aizpildot elektronisko pieteikuma anketu ŠEIT. Pirms pieteikšanās dalībai aicinām ikvienu interesentu rūpīgi iepazīties ar NOLIKUMU. Tāpat informējam, ka ikviens dalībnieks piesakoties regatei apņemas ievērot valstī aktuālos Ministru kabineta izdotos noteikumus Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

Kopā ar piena paku laivu regati 28. augustā Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā un skvērā aiz Kultūras nama jau tradicionāli norisināsies Vispārējie Latvijas Piena, Maizes un Medus svētki, kā arī jau otro gadu pēc kārtas Latvijas novadu siera diena. Pārtikas tirgotāju un amatnieku pieteikšanās jau drīzumā.

Rīko Jelgavas pilsēta un pašvaldības iestāde “Kultūra” sadarbībā ar AS “Tukuma piens” un biedrību “Siera klubs”.