24. martā apbalvošanas ceremonijā, kas norisinājās tiešsaistē, paziņoti Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balvas 2020 ieguvēji, kuru vidū bija arī brīvdabas koncertzāle "Mītava", saņemot balvu divās nominācijās - "2020. gada izcilākais notikums Zemgalē" un "2020. gada izcilākā pasākumu norises vieta".

Pirmā no divām balvām, ko saņēma brīvdabas koncertzāle "Mītava", bija kategorijā "2020. gada izcilākā pasākumu norises vieta". "2020. gads bija pirmā nopietnā sezona, ko koncertzālē uzsākām un jāteic, ka tā noritēja pārsteidzoši veiksmīgi arī ierobežojumu apstākļos. Liels paldies jāsaka visiem skatītājiem un draugiem, kas apmeklēja mūsu pasākumus," saņemto atzinību novērtēja brīvdabas koncertzāles "Mītava" mākslinieciskais vadītājs Sandis Kalniņš.

Savukārt balva "2020. gada izcilākais notikums Zemgalē" tika pasniegta par brīvdabas koncertzālē "Mītava" septembrī notikušo lielkoncertu "IV Vispārējiem latviešu Dziesmu un Mūzikas svētkiem - 125!". Saņemot otro no divām balvām, kurām koncertzāle bija nominēta, S.Kalniņš uzsvēra, ka lielkoncerts bijis sirdi sildošs projekts, un tajā iesaistījies gan diriģents Aigars Meri, gan mūziķi, Jelgavas Kamerorķestris, solisti un koris. "Ir liels gods, ka nesam IV Vispārējo latviešu Dziesmu un Mūzikas svētku norises vietas vārdu - šie ir vienīgie Dziesmu svētki, kas ir notikuši ārpus Rīgas un tas dod lielāku stimulu un pašapziņu lepoties par mums kā jelgavniekiem un mums kā latviešiem," sacīja koncertzāles mākslinieciskais vadītājs.

Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balvas mērķis ir ik gadu atzīmēt izcilus notikumus, pasākumu organizatorus, uzņēmumus, radošos un tehniskos risinājumus un norises vietas pasākumu jomā. Balvas saņēmēju vidū iekļauti izcilākie nozares profesionāļi: privātā un publiskā sektora pārstāvji, valsts un pašvaldību pasākumu jomas iestādes, pasākumu organizētāji, producenti, pasākumu norišu vietas, nozares pakalpojumu sniedzēji un piegādātāji, kā arī citi pasākumu nozares uzņēmumi un iestādes.

Balvas pasniegšanas ceremonijas ieraksts skatāms ŠEIT.