Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā “RISEBA” aizvadīta “Arhitektūras un dizaina fakultātes” 3. kursa studentu gala darbu aizstāvēšana studiju kursā “Arhitektūras projektēšana”. Darbos prezentēti projekti Jelgavas kultūras telpas attīstībai.

IMG_20220607_134416.jpg

Sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādi (JVPI) “Kultūra” studentiem tika uzdots izpētīt Jelgavas kultūras un arhitektūras mijiedarbību un piedāvāt risinājumus tās uzlabošanai. Izstrādātajos projektos piedāvātas tādas idejas kā brīvdabas parks, daudzfunkcionāls kultūras centrs, industriālā mantojuma muzejs, jauns tilts, kas pildītu kultūras centra funkcijas, mākslīgā intelekta atbalstīts skulptūru muzejs, studentu kopienas centrs, mākslas telpas, mākslinieku rezidences un koncertzāle.

IMG_20220607_111729.jpg

Studentu darbus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija arī JVPI “Kultūra” vadītājs Mintauts Buškevics. “Jaunajiem speciālistiem ir redzama vēlme darboties. Viņi sasniedza projekta mērķus – dotais uzdevums attaisnojās drosmīgās idejās par kultūras telpas attīstību Jelgavā. Darbos varēja redzēt kultūras stratēģijai saistošus piedāvājumus, tādēļ ar interesi sekošu līdzi tālākajiem sadarbības posmiem,” atzīst M.Buškevics piebilstot, ka studentu sniegtās idejas tiks apspriestas pašvaldībā.

IMG_20220607_111723.jpg

“RISEBA” viespasniedzējs studentu kursā “Arhitektūras projektēšana” un žūrijas loceklis Efe Dujans stāsta, ka konkrēto projektu izstrāde ilga vienu semestri. “Daļa no studentiem nākamā gada rudenī bakalaura darbos varēs turpināt iesāktos projektus. Iespējams, būtu interesanti šos risinājumus aplūkot izstādē,” tā E. Dujans. Sadarbības projekts kopumā ilgs trīs gadus.