Tautas tērpu centrs "Senā klēts" sadarbībā ar biedrību "Mans tautastērps" arī šogad organizē virtuālo gājienu tautas tērpos, aicinot ikvienu 4. maijā uzvilkt tautas tērpu par godu Latvijai un publicēt fotogrāfijas savā "Facebook" vai "Instagram" kontā, pievienojot tēmturi #tautastērpugājiens2021. Virtuālajā gājienā aicināti piedalīties dalībnieki no visas Latvijas, kā arī no ārzemēm, veicinot Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un uzturot dzīvu tradīciju par tautas tērpa valkāšanu valsts godos.

Kā informē rīkotāji, gājienā varēs piedalīties ikviens, jo šogad īpaši ir padomāts par tiem, kas vēl ir ceļā uz savu tautas tērpu - būs iespēja virtuāli pielaikot kādu no mākslinieces Agritas Krieviņas-Siliņas zīmētajiem tautas tērpiem "Facebook" un "Instagram" fotogrāfiju filtru veidā. Ikviens tiek aicināts piedalīties gājienā, publicējot bildes arī virtuālajos tautas tērpos.

Laikā pirms pandēmijas 4. maija gājiens tautas tērpos sākās Rīgā, Rātslaukumā un veda līdz Brīvības piemineklim. 2020. gadā gājiens notika virtuāli, un tajā piedalījās vairāk kā četri tūkstoši dalībnieku. Ar šo pasākumu "Senā klēts" arī ieskandina 30 gadu pastāvēšanas jubileju. Tautas tērpu centra "Senā klēts" dibinātāja Maruta Grasmane izsaka lielu pateicību pagājušā gada virtuālā gājiena dalībniekiem Latvijā un visā pasaulē, kas iedvesmo uzturēt gājiena tradīciju arī tik neordināros apstākļos. "Mums jābūt lepniem par savu kultūras mantojumu – tautas tērpu, kas ir saglabājies līdz mūsdienām. Tādēļ ikviena cilvēka līdzdalība šajā gājienā ir kā apliecinājums tam, ka tradīcija ir dzīva, un tai būs turpinājums," tā Maruta Grasmane. Vairāk informācijas - "Facebook".

Atzīmējot 4. maiju un gaidot tautas tērpu gājienu, biedrība "Mans tautastērps" rīko arī zīmējumu konkursu, kurā bērni aicināti uzzīmēt savu tautas tērpu - tieši to, kas tiks vilkts mugurā, to, kādu gribētu, vai to, kurš zīmējuma autoram šķiet pats, pats skaistākais. Līdz 5. maijam zīmējuma foto jāpublicē savā vai vecāku sociālo tīklu profilā ar tēmturi #manstautastērps, jāpievieno to komentārā ŠEIT vai jāiesūta uz manstautasterps@gmail.com, pierakstot autora vārdu un vecumu. Viens no dalībniekiem tiks pie saldas balvas.

Informācija: Tautas tērpu centrs "Senā klēts"