11. septembrī pulksten 19 ar svinīgu koncertu tiks atzīmēta IV Vispārējo latviešu Dziesmu un mūzikas svētku 125. gadskārta. Šie ir vienīgie Dziesmu svētki, kuri notikuši ārpus Rīgas, tāpēc Jelgavas pilsēta aicina uz koncertu brīvdabas koncertzālē “Mītava”.

Svētku pamatā ir ideja veidot koncertu tā, kā tas bija tālajā 1895.gadā, kad tas iedalījās trīs daļās – garīgs koncerts, laicīgs koncerts un vokāli instrumentāls koncerts. Šoreiz visa centrā būs tieši mūzikas lielā nozīme.

Koncertā piedalās panākumiem bagāti mūziķi un mākslinieki – Jelgavas  kamerorķestris un diriģents Aigars Meri, Lielās Mūzikas balvas 2020 laureāti ērģelnieks Aigars Reinis un saksofonists Aigars Raumanis, čellists Maksims Beitāns, akordioniste Marija Vasiļjeva, soprāns Inese Romancāne un iemīļotais mūziķis Jānis Aišpurs, kuram pievienosies jauktais koris “Balti”.

Šo svētku nozīme Latvijas Dziesmu svētku kontekstā ir īpaša ar daudziem faktiem. Piemēram, tas, ka Latvijas Valsts pirmais prezidents Jānis Čakste bija svētku organizators un ar savu pašaizliedzīgo darbību svētku sarīkošanā un šķēršļu pārvarēšanā ziedojās Dziesmu un mūzikas svētku rīkošanas idejai Jelgavā, aizraujot un garīgi paceļot tautiešu apziņu. Tāpat pirmo reizi kopkorī atskaņoja “Dievs, svētī Latviju”.

Koncertu rīko Jelgavas pilsēta un pašvaldības iestāde “Kultūra”. Koncertu atbalsta Zemgales plānošanas reģions, Valsts kultūrkapitāla fonds un Latvijas valsts meži.

Biļetes uz koncertu visās “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv

Afisa_Dziesmusvetki_NET.jpg


Ierodoties uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts.