Šis ir Jelgavas 755. dzimšanas dienas gads, un kā ierasts maija mēnesī svinēsim savas pilsētas svētkus. Apliecinot, ka “Mēs esam Jelgava”, un pielāgojoties esošajai situācijai,  šoreiz jubileju atzīmēsim neparastāk. Aicinām ikvienu būt daļai no mūsu kopīgajām svinībām un visa mēneša garumā attālināti piedalīties dažādās pilsētas dzimšanas dienai veltītās aktivitātēs – dziedāsim, dejosim, priecāsimies, iepazīsim jelgavnieku sasniegumus un vēstures stāstus.

Šogad pilsētas svētku formāts atšķirsies no ierastā, jo, pielāgojoties situācijai, tos svinēsim attālināti. Visplašākais aktivitāšu klāsts, kurās neklātienē aicināti piedalīties jelgavnieki, gaidāms maija izskaņā – no 25. līdz 31. maijam –, taču iesaistīties radošās svētku aktivitātēs varēs jau no 1. maija.

Radīsim svētkus kopā!

Tāpat jau no 1. maija jelgavnieki aicināti radoši izpausties, piedaloties simboliskajā Jelgavas pilsētas karodziņu stafetē. Visa mēneša garumā iedzīvotāji aicināti uz e-pastu Jelgava755@jelgava.lv  vai pilsētas "Facebook" lapā iesūtīt īsu video, kā tiek simboliski nodots mūsu pilsētas karodziņš, – tas kalpos kā sveiciens pilsētai svētkos. Karodziņš drukāšanai būs pieejams Jelgavas pilsētas mājaslapā, savukārt izgriešanai tas tiks publicēts arī "Jelgavas Vēstneša" 21. maija numurā. Video var filmēt ar telefonu, taču būtiski, lai filmēšanai tiktu izmantots vertikālais formāts un tas netiktu filmēts ļoti izgaismotā vai tumšā vietā. Karodziņš cilvēkam video ārpus kadra tiek padots no labās puses, un tālāk ārpus kadra nodots uz kreiso pusi. Vēlamais video garums – līdz piecām sekundēm. Jelgavnieku iesūtītie video katru nedēļu tiks apkopoti, izveidojot vienotu sveicienu, kas būs kā simbolisks Pilsētas svētku gājiens un tiks publicēts pilsētas sociālo tīklu kontos un pilsētas mājaslapā.

Savukārt, no 8. maija katru piektdienu aicinām ikvienu iesaistīties radošās aktivitātēs, uzburot mūsu kopīgo svētku sajūtu. Jelgavas pilsētas un iestādes “Kultūra” sociālo tīklu vietnēs ik nedēļu tiks publicēti aizraujoši, izzinoši un jautri padomi kā radīt ko jaunu, īpašu un noderīgu svētku svinēšanai, atrodoties katram savās mājās.

Jelgavniekus priecēs arī koncerti un muzikāli sveicieni

Jau šobrīd, kad noteikti strikti pulcēšanās ierobežojumi, esam pārliecinājušies, ka koncerti var notikt un mūziķi klausītājus var sasniegt dažādos veidos. Pilsētas svētku mēnesī Jelgavā dzimušais mūziķis Kārlis Kazāks iepriecinās jelgavniekus, atskaņojot koncertus daudzdzīvokļu namu pagalmos.  Klausītāji šo koncertu aicināti baudīt no saviem balkoniem vai skatīties pa atvērtu logu, lai tiktu ievēroti drošības pasākumi. Savukārt 29. un 30. maijā pa pilsētu ceļos muzikālais "Svētku ekspresis", no kura Jelgavas pilsētas simbols – Alnītis – sveiks iedzīvotājus svētkos.  Par precīziem laikiem un vietām informācija sekos.

Iepazīsim jelgavnieku -  kultūras personību - stāstus

Cilvēks, pilsēta, stāsts – šie ir trīs Jelgavas 755. jubilejai veltītā stāstu cikla “Pilsēta, kurā SATIEKAMies” raksturojošie lielumi, caur kuriem mēs aicinām iepazīt mūsu personības un to saikni ar Jelgavu stāstu ciklā. Video stāstos tiks iemūžinātas sarunas ar kultūras personībām, kuru dzīve vai radošā darbība saistīta ar Jelgavu. Tie būs nelieli sajūtu portreti, kas atklās kādu katras personības iemīļotu vietu Jelgavā. Stāsti būs apskatāmi no 18. maija  iestādes “Kultūra” sociālo tīklu vietnē Facebook un mājaslapā kultura.jelgava.lv .

Atcerēsimies spilgtākos kultūras dzīves notikumus!

Savukārt, 30. maijā, sagaidot dzimšanas dienas svinību kulmināciju, ļausimies krāsainai retrospekcijai raidījumā Muzikālais kokteilis “Pēc trešā zvana”.  Atskatīsimies uz spilgtākajām dziesmām, dejām un spožākajiem mirkļiem no Jelgavas pilsētā rīkotajiem koncertiem, uzvedumiem un šoviem. Svētku speciālizlaidumu skaties iestādes “Kultūra” sociālo tīklu vietnē Facebook un mājaslapā kultura.jelgava.lv.

Tāpat visa svētku mēneša garumā ielūkosimies foto arhīvos un atskatīsimies, kā kopā esam svinējuši, priecājušos un apliecinājuši savu piederību Jelgavai, vienojoties garākajā pilsētas svētku gājienā.     

Seko informācijai Jelgavas pilsētas un iestādes kultūra sociālo tīklu kontos un uzzini pirmais par aktivitātēm kurās vari iesaistīties, lai svinētu svētkus kopā!

Svinēsim svētkus kopā! Pilsētas svētku nedēļā – no 25. līdz 31. maijam – jelgavnieki aicināti pie saviem namiem pacelt Jelgavas karogu, kā arī jelgavnieki, kuriem tas ir pieejams, mudināti svētku nedēļā pie auto piestiprināt pilsētas karodziņus. 

Mēs esam Jelgava!

Uzzini vairāk par citām svētku aktivitātēm pilsētā ŠEIT.