Pirmo reizi, gatavojoties Starptautiskajam Smilšu skulptūru festivālam un aicinot bērnus radoši izpausties aizvadīts 1. – 4. klašu skolēnu kolāžu konkurss. Konkursam kopā tika iesūtīta 41 kolāža par tēmu “Mana vasara” un izvērtējot visus pieteikumus par labāko atzīta Kolkas pamatskolas 4. klase, kas iegūs ielūgumus un apmaksātu braucienu uz Smilšu skulptūru festivālu Jelgavā.

IMG_1846.jpg

Iesūtītos skolēnu darbus vērtēja profesionāla žūrijas komisija – Smilšu skulptūru festivāla organizatoru komanda un Jelgavas mākslinieku biedrības pārstāvji. Izvēlēties interesantāko un radošāko kolāžu žūrijas komisijai nenācās viegli. “Ir patiess prieks redzēt cik dažāda un radoša var būt interpretācija par tēmu “Mana vasara” un ņemot vērā maija mēneša plašo pasākumu klāstu ir prieks, ka konkursam atsaucās un kolāžas iesūtīja tika daudz klases” norāda konkursa koordinators Gundars Caune.

IMG_1889.jpg

Pēc intensīvas diskusijas, tika noteikts uzvarētājs – Kolkas pamatskolas 4. klase un skolotāja Ilze Šelkova. Konkursā tika saņemti pieteikumi no tādām Latvijas pilsētām kā Kolkas, Aizputes, Kandavas, Limbažiem, Jēkabpils, Durbes u.c. Uzvarētāju klase iegūs ielūgumus un apmaksātu braucienu uz Smilšu skulptūru festivālu Jelgavā. Tāpat arī žūrijas simpātijas balvu, ielūgumus uz 13. Starptautisko Smilšu skulptūru festivālu saņems atbilstošāko kolāžu autoru klases.

Skolēnu iesūtītie darbi būs apskatāmi īpašā brīvdabas izstādē Pasta salā, smilšu skulptūru festivāla laikā.