Aicinām pieteikties tēlniekus dalībai 23. Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā kurš plānots no 30. janvāra līdz 6. februārim Jelgavā. Šoreiz māksliniekus aicinām ļaut vaļu fantāzijai ielūkojoties pārsteidzošajā dzīvnieku pasaulē un interpretējot festivāla tēmu "ZOO". Mākslinieku pieteikšanās līdz 30.  novembrim.

Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā, Latvijā, notiek jau 23. gadu. Festivāls tā pastāvēšanas gadu laikā ir audzis un attīstījies gan mākslinieciski, gan organizatoriski, iemantojot atzinību ārzemju mākslinieku un citu starptautisku festivālu vidū. Ik gadu tas Jelgavā pulcē vairāk nekā trīsdesmit pasaulē atzītus profesionālus tēlniekus un māksliniekus no dažādām valstīm. 2022. gadā festivāls norisināsies no 30. janvāra līdz 6. februārim.

Šogad aicinām tēlniekus ledus mākslā atklāt krāšņo dzīvnieku pasauli – tās skaistumu un izaicinājumus. Festivāla tēma “ZOO”.

ZOO – šis lakoniskais apzīmējums ir atpazīstams visā pasaulē un saistās ar dzīvnieku pasauli. Ne vien ar cilvēku radīto dzīvnieku pasauli zooloģiskajā dārzā, bet neaprakstāmi daudzveidīgo faunu, kas pastāv līdzās mums – uz sauszemes un ūdenī. Un arī mūsos. Dzīvnieks sevī nes savvaļu, bet mijiedarbībā ar cilvēku – pieradinātu dabu, kurā cilvēks var kļūt gan par dzīvnieka būtiskāko apgādnieku, gan – lielāko ienaidnieku. Bet dažkārt arī mūs pašus vada dzīvnieciski instinkti, un mēdz teikt, ka ikkatrā no mums slēpjas kāds dzīvnieks, vai varbūt zvērs? Kur beidzas cilvēcība un sākas dzīvnieku valstība? Vai zooloģiskā dārza būrī mītoša lauva ir cilvēciskāka par stepē dzīvojošo? Un, vai cilvēku, kas dodas medībās, vada dzīvnieciski instinkti? Cilvēku un dzīvnieku vieno daba, taču daba cilvēka un dzīvnieka skatījumā ir atšķirīga.

Mākslinieku pieteikšanās līdz 30. novembrim aizpildot elektronisko pieteikuma anketu un iesūtot skulptūru ideju skices ŠEIT.

Plašāka informācija: NOLIKUMĀ.

Vēršam uzmanību, ka nolikumā veiktas izmaiņas saistībā ar skulptūru bloku izmēriem un festivāla konkursa norises kārtību. Tāpat atgādinām, ka festivāla norise tiek plānota atbilstoši Covid-19 epidemioloģiskās situācija ierobežošanai un atbilstoši Latvijas Republikas Ministru Kabineta izdotajiem noteikumiem Nr 662.


Sekojot līdzi Covid–19 izraisītās pandēmijas attīstībai un atsaucoties uz valstī un pasaulē noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem infekcijas izplatības ierobežošanai, festivāla organizatoriem ir tiesības atcelt festivālu vai mainīt tā norises formu atbilstoši esošajai situācijai.