Pasta salā aprises lēnām iegūst četras jaunas lielformāta šamota skulptūras. Pieci mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un pirmo reizi arī keramiķe no Gruzijas mākslas darbos atveido savu interpretāciju par tēmu "Zīmes un nozīmes". Top "Totēms", "Madonna", "Uguns burtniecība" un skulptūra "Trusīt, bēdz!".

R_Subatovics_26676432_FOTO--11_0.jpg

No 10. līdz 21. jūnijam Jelgavā norisinās nu jau desmitais Starptautiskais lielformāta keramikas uguns skulptūru simpozijs. Lielformāta skulptūras šogad rada jelgavniekiem jau no iepriekšējiem gadiem pazīstamie mākslinieki Ilze Emse-Grīnberga un Jānis Leimanis, tēlnieki no Lietuvas Viļus Šļuzelis un Irēna Šļuzeliene, kā arī pirmo reizi simpozijā piedalās starptautiski pazīstamā keramiķe no Gruzijas Nato Eristavi.

R_Subatovics_26676432_FOTO--17.jpg

Skulptūrām iegūstot mākslinieku veidotās formas, tās tiks dedzinātas 1200 grādu karstumā, radot unikālu kvēlošanas šovu, kuru Pasta salā varēs vērot 21. jūnijā tieši pusnaktī. Pasākumā piedalīsies folkloras kopa “Dimzēns”.

Šogad tapušie darbi tiks izvietoti pie Valdekas pils Pārlielupē. "Man kā māksliniecei ļoti patīk šī ideja par skulptūru izvietošanu pilsētvidē un tas, ka tā tiek sakopta līdzsvarā, izejot arī tālāk no centra. Tā ir ļoti laba tendence un patiesi ceru, ka jelgavnieki būs tikpat toleranti pret šiem darbiem, kā pret Pasta salas skulptūru parku," tā simpozija vadītāja Ilze Emse-Grīnberga.  

R_Subatovics_26676432_FOTO--13.jpg

Jāpiebilst, ka Jelgavā lielformāta keramikas uguns skulptūru plenēri tiek rīkoti jau kopš 2012. gada. Šodien 24 šamota skulptūras apskatāmas īpaši veidotā pastaigu parkā, Pasta salā, kā arī viena lielformāta keramikas skulptūra izvietota pie LLU Meža fakultātes, un viena Jelgavas Mākslas skolā.

Simpoziju organizē Jelgavas valstspilsēta sadarbībā ar iestādi “Kultūra”. Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Zemgales Plānošanas reģions.

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē un JVPI "Kultūra"

 

Foto: Raimonds Subatovičs