Ministru kabineta jūlija pēdējā sēdē lemts par atvieglotiem noteikumiem dažādu kultūras pasākumu rīkotājiem no 1. augusta. Turpmāk, iegādājoties biļeti, jānorāda arī savs vārds un kontakti, jo izmaiņas paredz pasākumu rīkotājiem pienākumu nodrošināt fiksētas, personalizētas sēdvietas. Par noteikumiem informēti tiek arī biļešu pircēji Jelgavas kultūras nama kasē, informē pašvaldības iestādē "Kultūra".

Jaunie noteikumi paredz, ka bibliotēkās, kultūras centros, izstāžu zālēs, brīvdabas estrādēs, teātra ēkās, koncertzālēs, kinoteātros, kur apmeklētāji atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās, uz apmeklētājiem vairs neattiecas divu metru fiziskās distances prasība un prasība par četru kvadrātmetru nodrošināšanu vienai personai. Turpmāk blakus sēdvietās pasākumos var atrasties ne vairāk kā divas personas, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, un ne vairāk kā četras personas, kas ir vienas mājsaimniecības locekļi. Starp katrām blakus esošajām divām vai četrām sēdvietām jābūt nodrošinātai viena metra distancei vai aizsargbarjerai. Pametot sēdvietu, personai jāievēro divu metru distancēšanās nosacījumi.

Noteikumu izmaiņas, samazinot distanci starp sēdvietām no diviem līdz vienam metram, nozīmē arī to, ka pasākuma rīkotājam jānodrošina fiksētas, personalizētas sēdvietas. Pasākumu rīkotājiem jāspēj identificēt katra persona, kas sēž attiecīgajā sēdvietā, un šī informācija jāglabā vēl mēnesi pēc pasākuma, ja gadījumā tā ir nepieciešama Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC).

Iegādājoties biļetes uz pasākumiem Jelgavas kultūras nama un citās "Biļešu Paradīzes" kasēs, par biļešu lietotāju personas datu ievadi parūpēsies kasieris. Dati, kas biļetes pircējam obligāti jānorāda, ir vārds, uzvārds, tālrunis, kā arī, pēc brīvprātīgas izvēles, e-pasts. Savukārt pērkot biļetes "Biļešu Paradīzes" interneta veikalā, pircējam obligāti jānorāda personas datus katras biļetes lietotājam. Neaizpildot obligātos laukus, iegādāties biļetes nevarēs. Klients jebkurā brīdī var mainīt biļetes lietotāja datus "Biļešu Paradīzes" mājaslapā vai zvanot 90002000, neatkarīgi no tā, vai biļete pirkta internetā vai kasē. Biļešu personalizāciju var veikt ŠEIT. Apmeklētāji aicināti personalizēt biļetes arī ja tās iegādātas līdz 1. augustam.

Uz katras personalizētas biļetes tiek norādīts biļetes lietotāja vārds un uzvārds. Ierodoties uz pasākumu, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un datiem jāsakrīt ar biļetē vai aktuālajā biļešu īpašnieku personas datu sarakstā norādīto. Ierodoties uz pasākumu bez personalizētām biļetēm, vai ar citu personu biļetēm, apmeklētājiem jānodod savi personas dati organizatoram, kurš tos SPKC vajadzībām uzglabās vienu mēnesi.

Personas datu apstrādes pamatprincipi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai

Pārceltie, atceltie pasākumi Jelgavā!