Ar pasākumiem visas nedēļas nogales garumā aizvadīti Jelgavas pilsētas svētki. Caurvijot dzimšanas dienas moto "Mēs esam Jelgava”, pilsētas iedzīvotāji, organizācijas un uzņēmumi vienojās svētku gājienā, pilsētas kvartālos un kultūras pasākumu norises vietās varēja baudīt plašu koncertprogrammu, kā arī norisinājās daudzveidīgas izklaides un pasākumi visai ģimenei.

RSF_0132.jpg

Dzimšanas dienas gaidītākais un grandiozākais notikums jau tradicionāli ir svētku gājiens. Šogad krāšņos tērpos un ar muzikāliem priekšnesumiem savu mīlestību pilsētai apliecināja izglītības iestādes, mākslinieciskie kolektīvi, sporta klubi, uzņēmumi un citas organizācijas. Tāpat svētku gājienu papildināja lielāki un mazāki transportlīdzekļi. 

Raimonds_Subatovics_26676432_FOTO--22.jpg

Šogad viens no pilsētas svētku unikālākajiem pasākumiem bija vērojams JVPI “Pilsētsaimniecības” garāžās, kur notika Ādolofa Alunāna Jelgavas teātra izrāde Lelde Jauja “Nelegālais koris”. Jelgava ir studentu pilsēta, tādēļ svētki nebija iedomājami bez Latvijas Lauksaimniecības universitātes iesaistes, kas svētkiem sagatavoja neierastas izstādes, koncertu un kuriozu īslugu.

059-ieskats-ieskats-elgas-igenbergas-koncerts-by-kristaps-hercs.jpg

Pirmatskaņojumu brīvdabas koncertzālē “Mītava” piedzīvoja koncerts – veltījums Elgas Igenbergas simtgadei. Godinot vienu no latviešu estrādes mūzikas aizsācējām, komponistes dziesmas izdziedāja Aija Vītoliņa, Mārtiņš Kanters, Normunds Rutulis, kā arī Latvijas Nacionālā teātra aktieri Agnese Budovska, Madara Botmane un Raimonds Celms.

054-ieskats-mes-milam-deja-foto-kristaps-hercs.jpg

Svētku otrajā dienā koncertzālē "Mītava" satikās labākie tautas deju ansambļi, kurus kopā sasaucis ansamblis "Lielupe". Par tradīciju kļuvušajā “Mēs mīlam dejā” 20. jubilejas koncertā deju ansambļi iemirdzējās ne tikai 2023. gada Deju svētku, bet arī savās jaunākajās un skaistākajās dejās. Koncertā piedalījās: TDA “Lielupe”, “Dancis”, “Teiksma”, “Rotaļa”, “Vektors”, JDK “Sadancis”, DA “Daiļrade”, VPDK “Mana Rotaļa”.

011-ieskats-multimediala-izrade-by-kristaps-hercs.jpg

Spilgtu svētku dienu noslēgumu visas nedēļas nogales gaitā sniedza grandiozā oriģinālizrāde uz Driksas ūdeņiem - “Atspulgi”. Tās laikā caur dažādām mākslas izteiksmes formām: mūziku, ūdens ekrānu, video projekcijām, lāzeru stariem un uguns šaltīm, atdzīvojās slēptākie sapņu tēli, kas ar lāzeru palīdzību drosmīgi šķēla debess pamali, lai tūkstoš varavīksnes krāsās izkrāsotu jelgavnieku cerības. Pirmo reizi Baltijā priekšnesumā tika izmantoti lieljaudas uguns efekti, kur uguns debesīs šāvās 8 metru augstumā.

Mēs esam Jelgava!

 

Foto: Kristaps Hercs, Raimonds Subatovičs