“Katras beigas ir jauns sākums”

25. novembrī plkst. 18.00 kultūras namā “Rota” Jelgavas Jaunais teātris svinēs 25. gadu jubileju. Dzimšanas dienai par godu ir tapusi dokumentālā filma “Katras beigas ir jauns sākums” par Jelgavas jaunā teātra izveidošanos un attīstību, par režisoru un aktieru maiņām. Filma veidota no režisoru un aktieru stāstiem, atmiņām, arhīvu bildēm, kuras apkopotas ar mērķi aptvert 25. gadu vēstures posmu vienam no Latvijas drosmīgākajiem amatierteātriem. Filmu veidojuši Jelgavas Jaunā teātra režisors Rihards Gāle un ilggadējs teātra aktieris Jēkabs Kalnājs, kuri tās tapšanas laikā intervējuši 30 Jelgavas Jaunā teātra personības, lai iegūtu iespējami plašu skatījumu uz dažādos posmos notikušajām teātra pārmaiņām. “Es vienmēr esmu bijis lepns par to, ka esmu daļa no Jelgavas Jaunā teātra,  jo strādāt kopā ar tik aktīvi domājošu, brīvdomīgu, aktīvu un atraktīvu personību kopumu ir vienlīdz lieliski un sarežģīti. Man bija sajūta, ka dokumentālās filmas veidošana, pirmkārt, ir būtiska mūsu teātrim, lai jauniešiem, kas šobrīd tikai sāk darbu teātra studijā, ir skaidra sajūta par to, cik nozīmīgā un pamatīgā kolektīvā viņi strādā, un, otrkārt, es gribēju pateikt paldies par man izrādīto uzticību 7 gadus atpakaļ, kad kļuvu par teātra režisoru.” atzīst Rihards Gāle. Dokumentālo filmu būs iespējams noskatīties arī pēc jubilejas svinībām, bet par to tuvāka informācija sekos.

Dzimšanas dienas svinības

Filmas pirmizrāde būs tikai viens no jubilejas svinību elementiem, jo jaunu skatījumu uz teātra izrāžu bildēm un plakātiem. ir izveidojuši Jelgavas jaunā teātra ilggadīgie aktieri Agnese Karlsone un Rihards Goldmanis, kuru darbus varēs novērtēt 25. novembrī, pirms filmas pirmizrādes. Viesi tiek aicināti sanākt kopā, lai teātra salidojuma gaisotnē baudītu dzīvo mūziku, atmosfēru, uzkodas un atspirdzinājumus. Apsveikumi, novēlējumi, muzikālas un/vai teatrālas performances ir ļoti vēlamas. Atļauts ir viss, kas nav pretlikumīgs.
    
Teātra dalībnieki aicināti pieteikties 

Jelgavas Jaunais teātris ielūdz savus aktierus un režisorus, māksliniekus un palīgus, domu un laika biedrus, draugus un atbalstītājus 25. novembrī plkst. 18.00 Jelgavas kultūras namā "Rota" uz Jelgavas Jaunā teātra 25. gadu jubilejas svinībām.