Eiropas Kultūras mantojuma gada ietvaros, Jelgavas Kultūras namā uzstāsies Tautas deju ansamblis “Zelta Sietiņš” un vokālais ansamblis “Momo”. Ansambļi iepazīstinās skatītājus ar Eiropas valstīm, izmantojot tādus mākslas veidus, kā dejošanu, dziedāšanu, mūziku, runu un pat kinematogrāfiju. Koncertuzvedums skolas vecuma bērniem un jauniešiem “Latvijas bērni izdejo un izdzied Eiropu” notiks 28. martā pulksten 18.00.

Gatavojoties koncertam, mākslinieki paši izpētīja Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Vācijas, Ungārijas, Bulgārijas, Slovēnijas, Čehijas, Rumānijas, Austrijas, Luksemburgas, Holandes, Beļģijas, Kipras, Grieķijas, Maltas, Itālijas, Īrijas un Francijas tautu daiļrades. Līdz ar to koncerta dalībnieki apguva visu valstu dejas un dziesmas, gatavoja esejas par eiropiešu dzīvesveidu un paražām.  Vairāk, kā 100 dažāda vecuma dalībnieki atklās skatītājiem minēto valstu kultūru savdabību un daudzveidību.

Koncerta apmeklētāji tiek aicināti jau iepriekš apgūt zināšanas par Eiropas valstīm, jo šī uzveduma laikā notiks arī konkurss, kurā pareizi atbildot uz koncerta vadītāju – aktrises, Annas Šteinas, un TV sejas, Kaspara Ozoliņa, - āķīgajiem jautājumiem, varēs nopelnīt dažādas balvas. 

Satiksimies Jelgavā - vienosimies uzziņas un daiļrades priekā! 

Uzvedums tapis Kultūras mantojuma gada ietvaros ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā finansiālo atbalstu. 

Biļetes iespējams iegādāties Jelgavas Kultūras namā, “Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā un tiešsaistē ŠEIT!

Biļešu cenas: EUR 3.00, 2.00.

Vairāk par pasākumiem un Eiropas Kultūras mantojuma gadu vari uzzināt: mantojums2018.lv