Sākušās Jelgavas 757. dzimšanas dienas svinības. Caurvijot pilsētas svētku moto “Mēs esam Jelgava”, 27. maijā pilsētā norisinājās dažādi pasākumi – tradicionālais gājiens, svētku Andele (tirdziņš), muzikālais ekspresis, teātra izrāde, koncerts – veltījums Elgas Igenbergas simtgadei, multimediāls šovs uz ūdens un daudz kas cits.

RSF_0123.jpg

Jau tradicionāli svētku programma atklāta ar svētku gājienu, kur krāšņos tērpos un ar muzikāliem priekšnesumiem savu mīlestību pilsētai apliecināja izglītības iestādes, mākslinieciskie kolektīvi, uzņēmumi, sporta klubi un citas organizācijas. Tāpat svētku gājienu papildināja lielāki un mazāki transportlīdzekļi.  

DSCF7891.jpg

Pēc gājiena Jelgavas pilsētas svētki pacilātā noskaņojumā turpinājās ar muzikālo ekspresi, kur goda pasažieru lomā iejutās un pilsētvidē koncertēja grupa “Ziņģes brāļi”. Svētku otrajā dienā, 28. maijā, par ekspreša muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa “Zaļā galma kapella”. Muzikālā ekspreša maršrutu iespējams aplūkot vietnē Jelgava.lv. Tāpat Raiņa parkā norisinājās svētku Andele (tirdziņš), kas 28. maijā apmeklētājiem būs pieejama no pulksten 9 līdz 15.

063-ieskats-ieskats-elgas-igenbergas-koncerts-by-kristaps-hercs.jpg

Savukārt brīvdabas koncertzālē “Mītava” izskanēja koncerts – veltījums Elgas Igenbergas simtgadei, kurā komponistes dziesmas izdziedāja Aija Vītoliņa, Mārtiņš Kanters, Normunds Rutulis, kā arī Latvijas Nacionālā teātra aktieri Agnese Budovska, Madara Botmane un Raimonds Celms.

RSF_0245_0.jpg

Tuvojoties dienas noslēgumam, JVPI “Pilsētsaimniecība” pagalmā notika neierasta Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra izrāde Lelde Jauja “Nelegālais koris”, kas arī šodien, 28. maijā, pulksten 21 vēstīs par jauktā kora mēģinājumu pandēmijas pulcēšanās ierobežojumu laikā.

011-ieskats-multimediala-izrade-by-kristaps-hercs.jpg

Pirmās pilsētas svētku dienas noslēgumā Jelgavas iedzīvotājus un viesus priecēja multimediāla oriģinālizrāde uz ūdens “Atspulgi”. Pirmo reizi Baltijā priekšnesumā tiek izmantoti lieljaudas uguns efekti, kur uguns šaujas debesīs astoņu metru augstumā. Izrādi uz Driksas upes varēs vērot līdz ar tumsas iestāšanos arī 28. un 29. maijā. Tā norisināsies no pulksten 23 līdz 1, un skatītāji izrādi aicināti vērot no Pasta salas. Izrādes ilgums – 7 minūtes ar atkārtojumiem visa vakara gaitā.

Svētku otrajā dienā, 28. maijā, svinības turpinās ar aktivitātēm visai ģimenei – radošām, izzinošām un sportiskām aktivitātēm Hercoga Jēkaba laukumā, Andeli Raiņa parkā, atrakciju parkiem skvērā aiz Jelgavas kultūras nama un Ozolskvērā, amatiermākslas kolektīvu koncertiem kvartālos, Jelgavas bigbenda koncertu, BMX paraugdemonstrējumiem, vīru kora FRA-CHO-RI un Guntara Ruņģa koncertu “Ziemeļmeitas lūkoties” Sv. Trīsvienības torņa pagalmā. Pulksten 19.00 uz krāšņu “Mēs mīlam dejā” koncertu brīvdabas koncertzālē “Mītava” aicina TDA “Lielupe”.

Satiksimies Jelgavā un svinēsim svētkus kopā! Vairāk informācijas un svētku otrās dienas programmu meklē ŠEIT.

 

Foto: Raimonds Subatovičs, Kristaps Hercs.