Vakar, 11. maijā, Jelgavā ieradās pirmā Starptautiskā dzejas festivāla “Page Break” dalībnieki – atpazīstami dzejnieki no 10 valstīm. No 12. līdz 15. maijam pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs bez maksas apmeklēt autoru lasījumus un piedalīties diskusijās.

Raimonds_Subatovics_26676432--1.jpg

Pirmajā gadā īpašu nozīmi atvēlot ASV autoru mūsdienu dzejai, festivālā piedalās četri ievērojami dzejnieki no ASV – Karolīna Foršē, Tāra Skurtu, Deniss Malonijs un Kristofers Merils.  Dalībnieku vidū ir arī Mario Bohorkess no Meksikas, Kristoss Kukis no Grieķijas, Jolanda Kastanjo no Spānijas, Matiass Gērics no Vācijas, Radu Vanku no Rumānijas, Ida Borjela no Zviedrijas, Gjokčenurs Č. no Turcijas un baltkrievu trimdā dzīvojošā dzejniece Volha Hapejeva. Latviju pārstāv Inga Gaile un Semjons Haņins. 

Dzejas festivāla programma ir apjomīga un piesātināta, uzrunājot iespējami dažādas mērķauditorijas – 12. un 13. maijā dienas pirmajā pusē notiks tikšanās ar Jelgavas vidusskolēniem, savukārt no 12. līdz 14. maijam katru dienu pulksten 15 un pulksten 17 autori piedalīsies paneļdiskusijās, uz kurām aicināti visi literatūras interesenti. Katru vakaru no 12. līdz 14. maijam pulksten 19 Jelgavas pilsētvidē notiks publiski dzejas lasījumi. 

Festivāls noslēgsies 15. maijā pulksten 19 Jelgavas Pils aulā ar pasākumu, kurā vienkopus piedalīsies visi dalībnieki, kopīgos dzejas lasījumos piedzīvojot rakstītā un runātā vārda sintēzi ar laikmetīgām džeza mūzikas improvizācijām. Plašāka informācija par festivāla dalībniekiem un detalizēta programma pieejama vietnē pagebreak.lv

Pirmo Starptautisko dzejas festivālu "Page Break" rīko biedrība "I DID IT" sadarbībā ar Jelgavas pilsētu un Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādi "Kultūra", atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, ASV vēstniecība Latvijā un Latvijas diplomātisko attiecību simtgades programmas ietvaros, "Jelgavas tipogrāfija", aģentūra "Accion Cultural Espanola", Gētes institūts Rīgā, Spānijas vēstniecība Latvijā. Informatīvi atbalsta Latvijas Radio.