Nākamā gada 1. janvārī darbu pārtrauc pašvaldības mūsdienu deju studija "Benefice". Šādu lēmumu pašvaldības iestāde "Kultūra" pieņēmusi pēc tam, kad līdzšinējā "Benefices" vadītāja un pedagogi paziņojuši par aiziešanu no kolektīva un izrādījuši iniciatīvu darbu turpināt kā privāta deju studija. Šobrīd iestāde "Kultūra" apzina dejotāju interesi arī turpmāk darboties pašvaldības deju studijā, lai lemtu par jauna mūsdienu deju kolektīva izveidi.

"Lai izvērtētu mūsdienu deju studijas turpmāko darbību, aicinām esošā kolektīva dalībniekus un viņu vecākus līdz 23. decembrim pieteikties iestādē "Kultūra", apliecinot savu izvēli no nākamā gada turpināt piedalīties pašvaldības piedāvātajās mūsdienu deju nodarbībās," aicina pašvaldības iestādes "Kultūra" vadītājs Mintauts Buškevics.

Iesniegums, norādot dejotāja vārdu, uzvārdu un vecuma grupu, jāiesūta iestādes "Kultūra" kultūras darba speciālistei Evelīnai Bučelei pa e-pastu evelina.bucele@kultura.jelgava.lv vai jāzvana pa tālruni 63005424 vai 26885106 darba dienās no pulksten 8 līdz 17.

Apkopojot informāciju par dejotāju, kuri vēlas turpināt dalību pašvaldības piedāvātajās deju nodarbībās, skaitu, iestāde "Kultūra" pieņems lēmumu par jaunas studijas izveidi vai piedāvājumu dalībniekiem iesaistīties pašvaldības deju studijā "Intriga".

Pašvaldība iestādes "Kultūra" deju studijai tāpat kā līdz šim nodrošinās un finansēs nodarbību telpas, kā arī algos deju pedagogus un finansiāli atbalstīs dalību konkursos, Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Vienlaikus no biedrības "Benefitlv" ir saņemts iesniegums par biroja telpu nomas līguma nepagarināšanu deju centrā "Cukurfabrika". Šobrīd notiek telpu un noliktavas atbrīvošana no biedrībai piederošā inventāra, tērpiem un citas kustamās mantas. Decembrī pēc telpu atbrīvošanas tur tiks veikta inventarizācija.

Deju centra "Cukurfabrika" telpas tāpat kā līdz šim paliek iestādes "Kultūra" rīcībā, un tās turpmāk izmantos pašvaldības amatiermākslas kolektīvi. "Šobrīd tiek plānots un saskaņots mēģinājumu grafiks ar mērķi atslogot pilsētas kultūras namu, kā arī tiek izvērtēta "Cukurfabrikas" noliktavas kapacitāte, lai piedāvātu telpas citiem amatiermākslas kolektīviem," uzsver M.Buškevics.

Savukārt pēc valstī noteiktās ārkārtējās situācijas atcelšanas nomā tiks piedāvātas deju centra "Cukurfabrika" nodarbību telpas dienas pirmajā pusē – līdz pulksten 14.30. Interesenti aicināti sazināties ar iestādi "Kultūra" pa e-pastu kultura@kultura.jelgava.lv vai tālruni 63023461.

Aicinām vecākus iepazīties ar Jelgavas pilsētas pašvaldības sagatavoto vēstuli deju studijas "Benefice" vecākiem un vadītājai. 

Vēstule deju studijas "Benefice" vecākiem un vadītājai