18. decembrī pulksten 16 Jelgavas Kultūras namā izskanēs Jelgavas Kamerorķestria Ziemassvētku koncertprogramma, iekļaujot gan Luidži Bokerīnī koncertu čellam un orķestrim, gan operu un operešu ārijas, kā arī dažādu tautu Ziemassvētku melodijas.

R_Subatovics_26676432-37.jpg

Koncertprogrammu aizsāks itāļu komponista Tomāzo Antonio Vitali “Čakona” Otorīno Respirī aranžējumā vijolei, ērģelēm un stīgu orķestrim. Mākslinieks dzīves laikā bijis slavens tieši kā vijoļspēles virtuozs. Sonātes un instrumentālā mūzika ir komponista atstātais daiļrades mantojums. Vijoles solo spēlēs Konstantīns Paturskis, ērģeles – Ērika Millere.

Kristiāna Gorbatko čella meistarību iepazīsim klausoties Luidži Bokerīnī koncertu čellam Frīdriha Gritcmahera aranžējumā, kā arī Dāvida Popera koncertpolonēzi čellam un stīgu orķestrim. Kā stāsta mūziķa skolotāja Irina Titarenko, čellists ir vien 13 gadus vecs. “Lai gan skaņdarbs ir tehniski sarežģīts, viņam jau piemīt visas nepieciešamās iemaņas skaņdarba izpildei,” norāda I. Titarenko. Viņa atzīst, ka ir novērojusi audzēkņa izteikto patiku pret mūziku un izkopto attieksmi pret veicamo darbu, mērķtiecību. Kristiāns ir arī vairāku starptautisku konkursu laureāts.

Taustiņu spēles piekritējiem Klaudija Montero koncertu klavierēm un stīgu orķestrim “Concierto en Blanco y Negro” atskaņos kamerorķestris un pianiste Zane Volberga. Tāpat koncertā skanēs Žana Sibēliusa “Andante Festivo” un dažādu laikmetu komponistu Ziemassvētku dziesmas izpildīs mecosoprāns Diāna Bistere, baritons Artis Muižnieks un tenors Edgars Auniņš.

Koncertu vadīs komponiste, mūzikas žurnāliste un kritiķe Anete Ašmane-Vilsone, mākslinieciskais vadītājs un diriģents – Aigars Meri.

 

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs, kā arī vietnē bilesuparadize.lv.

 


Afisa_Koncerts_Ziemassvetki_3.jpg