31. decembrī, vecgada vakarā, no pulksten 23 līdz 01.30 brīvdabas koncertzālē “Mītava” pavadīsim veco un divreiz sagaidīsim Jauno gadu! Pusnaktī atzīmēsim 2023. gada atnākšanu kopā ar visu Latviju, bet 00.25 sagaidīsim Jauno gadu pēc Jelgavas laika.

FOTOATELJE.LV003.JPG

Latviju šķērso astoņi meridiāni, līdz ar to Jelgavas vietējais laiks tehniski atpaliek no vispārpieņemtā. Meridiāns Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torni šķērso pulksten 00.25, tādēļ Jelgavā Jaunais gads iestājas šajā laikā.

Vecgada vakarā uz lielā ekrāna varēs vērot iepriekšējā gadā paveikto un atskatīties uz lielākajiem notikumiem Jelgavas pilsētā, bet, tuvojoties pusnaktij, – valsts amatpersonu un Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa uzrunas.

Svinību gaisotni ar dejām un dziesmām raisīs pasākuma viesi – grupa “Karakums”. Duetā jau kopš 1995. gada darbojas Normunds Jakušonoks (taustiņi, vokāls) un Kaspars Tīmanis (trombons, vokāls).

“Esam tiešām priecīgi, ka varēsim Jauno gadu sagaidīt kopā ar jelgavniekiem brīvdabas koncertzālē “Mītava”. Jāsaka, ka šajā ballē noteikti spēlēsim gan latviešu zelta dziesmas, gan grupas “Labvēlīgais Tips” lielākos hitus,” tā N. Jakušonoks.

Ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis pasākumu var apmeklēt bez maksas, iepriekš padomājot par laikapstākļiem atbilstoša apģērba izvēli. Pasta salā ienest un lietot pirotehniku ir aizliegts.

 


 

Afisa_Jauna_Gada_sagaidisana_2022_NET_0.jpg

 


Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana

Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma atspoguļošanai un popularizēšanai organizatora tīmekļa vietnē un sociālos tīklos, kā arī publicitātes materiālu veidošanai nodrošinot sabiedrības informēšanu par organizētajiem pasākumiem sabiedrības interesēs

Pārzinis: Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”, tālr.63023461

Adrese: Kr.Barona iela 6, Jelgava, LV-3001

Papildus informācija: Jelgava.lv vai sekojot QR kodam 

Capture_1.JPG

*Gadījumā, ja pasākuma apmeklētājs vēlas iebilst, lai viņa fotogrāfija netiktu publicēta internetā, pasākuma apmeklētājam par to ir jāinformē Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”.