1. martā paziņoti finālisti Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balvai 2020, kas tiks pasniegta pirmo reizi. Katrā no izcilības balvas 18 kategorijām atlasīti pieci finālisti un to vidū ir arī brīvdabas koncertzāle "Mītava", kas pretendē uz balvu nominācijā "2020. gada izcilākais notikums Zemgalē" un "2020. gada izcilākā pasākumu norises vieta". Balvas ieguvēju paziņošana un svinīgā ceremonija norisināsies tiešsaistē 24. martā.

Latvijas Pasākumu foruma izcilības balva šogad tiek rīkota pirmo reizi, taču tā ir turpinājums iepriekšējos gados rīkotajai Pasākumu gada balvai, kurai agrāk izvirzīti tādi Jelgavas notikumi kā 20. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, multimediālais uzvedums "Četri prezidenti" un muzikālā poēma "Kā ābeļdārzs ir brīvība". Šogad balvai, kas godinās labākos aizvadītā gada kultūras pasākumus, to rīkotājus un norises vietas, nominācijā "2020. gada izcilākā pasākumu norises vieta" izvirzīta pati brīvdabas koncertzāle, bet balvai "2020. gada izcilākais notikums Zemgalē" nominēts brīvdabas koncertzālē "Mītava" septembrī notikušais lielkoncerts "IV Vispārējiem latviešu Dziesmu un Mūzikas svētkiem - 125!".

Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balva ir jauna Latvijas Pasākumu foruma aktivitāte, kuras mērķis ir turpmāk ik gadu atzīmēt izcilus notikumus, pasākumu organizatorus, uzņēmumus, radošos un tehniskos risinājumus un norises vietas pasākumu jomā. Balvas saņēmēju vidū tiks iekļauti izcilākie nozares profesionāļi: privātā un publiskā sektora pārstāvji, valsts un pašvaldību pasākumu jomas iestādes, pasākumu organizētāji, producenti, pasākumu norišu vietas, nozares pakalpojumu sniedzēji un piegādātāji, kā arī citi pasākumu nozares uzņēmumi un iestādes.

Aija Andrejeva Janis Aispurs-15.jpg

2020. gada Izcilības balva tiks pasniegta virtuāli 2021. gada 24. martā. Balvas nominantus ir noteikusi nozares profesionāļu žūrija, bet balvas saņēmēji tiks nosaukti pēc visu Latvijas Pasākumu foruma dalībnieku aizklāta balsojuma. Vairāk informācijas par balvu, kā arī gaidāmo balvu pasniegšanas cermoniju var atrast mājaslapā www.pasakumuforums.lv, savukārt visu nomināciju finālistu saraksts pieejams ŠEIT.