Kultūra turpina dzīvot meklējot jaunas platformas, radošo skatuvi! Reizi nedēļā, ceturtdienās, tiešraidē pieslēgsimies interneta tiešsaistes studijai “KULTŪRtāle" piedāvājot alternatīvu Jelgavas pilsētas kultūras sfēras apskatu, izpēti un iepazīšanas formu. Pirmā tikšanās jau šo ceturtdien 11. martā, kad runāsim par mākslas izlaušanos laikā un telpā, meklējot jaunas izpausmes formas. Māksla kā pilsētvides sastāvdaļa un tās veidotājs, studijas viesis ielu mākslinieks Dainis Rudens. Raidījumiem tiešraidē pieslēdzies JPPI “Kultūra” Facebook lapā.

Nozare. Pilsēta. Nākotne. Tiešsaistes studijā” “KULTŪRtāle” reizi nedēļā, ceturtdienās pulksten 14, kopā ar kultūras jomas ekspertiem, viedokļa līderiem, sabiedrībā zināmiem cilvēkiem meklēsim atbildes un diskutēsim par kultūru un radošajām industrijām kā vērtību, kas veido laikmetīgu, uz izaugsmi vērstu pilsētu

Jelgavas pilsētai pretendējot uz Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu 2027. gadā īpaši svarīgi skatīties nākotnē, jeb “KULTŪRtālē”, tādējādi veidojot apziņu, izpratni un jaunas idejas pilsētas nākotnei un izaugsmei. Šajā platformā akcentēsim tēmas, kas liek uz pilsētas attīstību paraudzīties plašāk - tieši tā, kā to aicina Kultūras galvaspilsētas projekts.

Dainis_FB copy 2.png

Pirmajā raidījumā, jau šo ceturtdien, 11. martā pulksten 14, runāsim par mākslas kā izpausmes formas izlaušanos laikā un telpā, jaunu platformu meklēšanu, kā arī mākslu kā pilsētvides sastāvdaļu un tās veidotāju. Raidījuma lielā intervija ar ielu mākslinieku Daini Rudeni - Latvijā atpazīstamāko lielformāta ielu mākslas darbu autoru, kā arī ielu mākslas festivāla “Grafiti. Izlaušanās. Jelgava.” 2021 māksliniecisko vadītāju.

Raidījuma laikā noskaidrosim arī Jelgavnieku redzējumu un attieksmi par tēmu, kā arī veicinot viedokļu dažādību un tēmas daudzpusīgumu uz īsu diskusiju aicināsim kādu Jelgavnieku, jomas ekspertu, kas tēmu redz un ar to saskaras ikdienā caur citu prizmu. Tāpat būs arī muzikāli pārsteigumi no Jelgavas mūziķiem.

Tie būs aptuveni 40 – 60 minūšu gari podkāsta tipa raidījumi video un audio formātā ar mērķi nostiprināt, pilnveidot un attīstīt mūsu apkārtējās sabiedrības kultūras domas veidošanu un radīšanu.

Raidījumiem tiešraidē pieslēdzies JPPI “Kultūra” Facebook lapā. Pēc raidījuma beigām būs pieejams arī ieraksts.


Raidījuma ieraksts veikts atbilstoši Kultūras ministrijas izstrādātajām vadlīnijām tiešraižu un TV studijas darbības nodrošināšanai Covid-19 ierobežojumu laikā.