Pilsētas svētkus tradicionāli atklās piektdien, 24. maijā, pulksten 18 ar svētku gājienu. Jelgavas svētku gājiens ir patriotisma, lepnuma un prieka brīdis ne tikai gājiena dalībniekiem, bet arī skatītājiem. Ikviens iedzīvotājs ir daļa no šīs pilsētas, tādēļ svētku moto skan “Mēs esam Jelgava!”.

Arī šogad gājienā aicinām iesaistīties un sevi prezentēt uzņēmumus, iestādes, apvienības un biedrības, kā arī iedzīvotājus, apvienojoties draugu un radu saimēs tā kuplinot svētku gājienu.

Pulcēšanās gājienam paredzēta no plkst. 17.30 pulkveža O.Kalpaka, Svētes, J.Asara, Lielajā ielā un Ozolskvērā. Gājiens virzīsies pa Lielo ielu maršrutā – Lielā iela – Uzvaras iela – Kr.Barona iela. Gājiens noslēgsies pie Jelgavas kultūras nama.

Aicinām izpausties radoši un padomāt par vizuālo noformējumu.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.


Stāšanās un gājiena secība

“Zemgaļu Leģiona” MCC motociklu eskadra (stājas uz Lielās ielas pie veikala “Euroskor”.

  1. Pilsētas emblēma un pilsētas karogs; Latvijas karogs; Pilsētas senā ģerboņa vimpeļi; orķestris; pilsētas domes vadība, deputāti, viesi un pašvaldības administrācija, pašvaldības iestādes. (stājas uz O.Kalpaka ielas no Lielās ielas līdz Svētes ielai)
  2. LLU (Stājas uz O.Kalpaka ielas iebraucamajā ceļā pie mājas Nr. 5).
  3. Iestādes „Kultūra” mākslinieciskie kolektīvi un Liepājas ceļojošais cirks "Beztemata" (stājas uz O.Kalpaka ielas no mājas Nr. 5).
  4. BJMK, citi amatiermākslas kolektīvi, kuri darbojas pilsētā (stājas uz O.Kalpaka ielas aiz iestādes “Kultūra” kolektīviem līdz O.Kalpaka un Svētes ielas krustojumam).
  5. Latviešu biedrība; Sabiedrības integrācijas pārvalde un Nacionālo kultūras biedrību asociācija, kultūras biedrības (stājas Ozolskvēra celiņā no Lielās un O.Kalpaka ielas stūra līdz lielajai kastaņai pie bērnu laukuma).
  6. Jelgavas novads (stājas Ozolskvēra celiņā aiz SIP – no lielās kastaņas koka līdz Lielajai ielai).
  7. Izglītības pārvalde (stājas uz platā trotuāra pie luksofora gar Lielo ielu Zaļās aptiekas pusē).
  8. Pirmsskolas izglītības iestādes (stājas uz platā trotuāra gar Lielo ielu Zaļās aptiekas pusē).
  9. Jelgavas skolas un Skolēnu dome (stājas uz Svētes ielas no krustojuma ar O.Kalpaka ielu).
  10. „Junda” (stājas uz Svētes ielas aiz skolām vai paralēli tām).
  11. Sporta servisa centrs un ZOC, sporta klubi  (stājas uz Lielās ielas no krustojuma ar O.Kalpaka ielu uz Dobeles pusi).
  12. Prese, nevalstiskās organizācijas, partijas, bankas, interešu biedrības (stājas uz J.Asara ielas no krustojuma ar Lielo ielu līdz Svētes ielai)
  13. Medicīnas iestādes, servisa iestādes, uzņēmumi un iestādes, arī smagā tehnika (stājas uz O.Kalpaka ielas no krustojuma ar Svētes ielu - līdz Raiņa ielai).

Uzzini vairāk - festivali.jelgava.lv

karte_stasanas_vietas_2019_1.jpg

Satiksmes ierobežojumi un autostāvvietas: 
Screenshot 2019-05-21 at 17.14.11.png


Organizatori informē - pasākuma laikā var notikt filmēšana un fotografēšana. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.