Divi Jelgavas pilsētas pasākumi izvirzīti apbalvojumam “Pasākumu gada balva 2018”. Nominācijā “Labākais Latvijas festivāls” izvirzīts 20. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, bet nominācijā “Labākais simtgades pasākums novados” apbalvojumam multimediālais uzvedums “Četri prezidenti”. Balvas laureātu paziņošana notiks 21. martā, pulksten 19, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”.

“Pasākumu gada balvu 2018” par izciliem sasniegumiem publisko vai korporatīvo pasākumu jomā Latvijas Pasākumu producentu asociācija (LaPPA) pasniedz kopš 2010. gada ar mērķi izcelt un godināt augstvērtīgu un kvalitatīvu pasākumu organizatorus, kā arī informēt sabiedrību par pasākumu nozari, tās aktualitātēm un sasniegumiem. Šogad balva tiks pasniegta 22 kategorijās – katrā izvirzīti trīs pretendenti.

Apbalvojumam pieteiktie pasākumi tika izvērtēti, sākot no to idejas līdz tehniskajam plānojumam, kā arī katrs pasākums bija jāprezentē žūrijai klātienē.

Pērn Jelgavā aizvadītais 20. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls bija īpašs ar to, ka pirmo reizi notika trīs pilsētas vietās – Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Hercoga Jēkaba laukumā. Festivāls pulcēja 33 profesionālus ledus tēlniekus no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Īrijas, Portugāles, Norvēģijas, Nīderlandes, Ukrainas, Bulgārijas un Ķīnas, kuri ledū iedzīvināja tēmu “Sapņi”.

Ledus_2018_Jelgava-0163.jpg

Multimediālais uzvedums “Četri prezidenti” tapa, godinot Latvijas pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes 159. dzimšanas dienu, un tas Jelgavā bija skatāms aizvadītā gada 14. septembrī, J.Čakstes dzimšanas dienā. Multimediālais uzvedums uz LLU Tehniskās fakultātes fasādes un Driksā uzbūra mūsdienīgu vēstījumu par pirmo četru Latvijas Valsts prezidentu – J.Čakstes, Gustava Zemgala, Alberta Kvieša un Kārļa Ulmaņa, šūpuli – Zemgali. Trīs dimensiju animācija, sinhronizēta ar muzikālo stāstījumu, radīja telpiskuma un klātesamības izjūtu.

Briviba_koncerts_preview-0048.jpg

Jāpiebilst, ka apbalvojumam izvirzītos pasākumus vērtēja LaPPA biedri.

 

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību pārvaldē.