8. septembrī plkst. 10.00 - 15.00 Jelgavā, Pasta salā notiks ikgadējie “Metāla svētki”, kuru tēma šogad ir „Metāla stāsts”. Metāla stāstus mēs varam saklausīt visapkārt – mašīnu korpusos, riteņu rāmjos, elektrības vados un ielu stabos, pat mūsos, tāpēc aicinām iepazīt Metāla stāstus, kas no gadsimta gadsimtā kļūst arvien pārsteidzošāki, atklājot mūsu vēlmi izzināt, radīt un pielietot!

Metālapstrādes profesionāļi stāstīs par metināšanas procesiem, rādīs iekārtu demonstrācijas un prezentēs profesionāļiem pieejamo aprīkojumu. Metinātāji varēs apliecināt savas prasmes, piedaloties metinātāju konkursā un uzvarētāji saņemt vērtīgas balvas.

Metāla stāsti uzņēmējdarbībā piedāvās iepazīt metālapstrādes uzņēmumu produkciju, metināšanas darbnīcas, kā arī iegūt vērtīgas balvas konkursos un loterijās.

Metāla stāsti amatniecībā ļaus izzināt kalēja amata noslēpumus, piedalīties monētu kalšanas meistardarbnīcā, iepazīt metāla darbarīkus, saimniecības piederumus.

Metāla stāsti izglītībā un zinātnē pastāstīs par inženierzinātņu profesijas apguves iespējām profesionālās izglītības iestādēs.

Izgudrojumu un inovāciju festivālā “Minox Zemgale 2018” būs unikāla iespēja iepazīties ar 73 izgudrotāju radītajiem 47 izgudrojumiem.

Pedagogi piedalīsies konkursā “Zinātne uz skatuves”, kurā demonstrēs savas inovatīvās metodikas mācību darbā un cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju Eiropas mēroga konkursā, kas 2019. gadā norisināsies Kaškaišā, Portugālē.

Visa pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar ZRKAC izglītības piedāvājumu pieaugušajiem metālapstrādes profesijās, uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai, kā arī uzzināt par 350 dažādām kursu programmām pieaugušajiem, jauniešiem un bērniem.

Plkst. 12.15 svētku apmeklētāji varēs vērot ekstrēmo velo šovu, bet pirms tam  plkst. 11.45 vieglās amfībijas braucienu pa Lielupi un Driksu. Ekstrēmu izjūtu cienītāji varēs izvizināties Orbitron atrakcijās, kā arī pārbaudīt  ķermeņa līdzsvara spējas 10 dažādos līdzsvara trenažieros. Svētkos varēs apskatīt arī vēsturiskos RAF mikroautobusus un citus retro spēkratus, kā arī izbaudīt testa braucienu ar populārākajiem Volkswagen modeļiem. Auto modelisma cienītāji varēs izmēģināt prasmes  profesionālā RC Drift automašīnu trasē.

Šo un vēl daudz ko citu būs iespēja redzēt un piedzīvot, līdzdarbojoties plašajā aktivitāšu skaitā, tāpēc aicinām klātienē izbaudīt metāla stāstu daudzveidību!

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pasākumu organizē Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūra” sadarbībā ar Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju.

Vairāk informācijas: festivali.jelgava.lv

Informējam, ka pasākuma apmeklētāji un dalībnieki var tikt fotografēti un filmēti, ka viņu attēli var tikt izmantoti filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos, kas paredzēti pasākuma atspoguļošanai un organizatoru reprezentācijas vajadzībām. Fotogrāfijas un video var tikt publicēti organizatoru mājas lapās un reprezentācijas materiālos. Visas tiesības uz šādu materiālu un tā izmantošanu pieder pasākuma organizatoriem vai attiecīgi pilnvarotajai trešajai personai.