Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla kolāžu konkursā šogad saņemts 91 pieteikums no visas Latvijas. Radoši interpretējot tēmu “Mani supervaroņi” par konkursa uzvarētājiem izvēlēta Vecumnieku novada, Stelpes pamatskolas 1. un 3. klase, kas savā darbā kā supervaroņus attēlo mammu un tēti. 

Šogad kolāžu konkursā saņemti pieteikumi no Limbažiem, Īslīces, Rīgas, Jelgavas, Salaspils, Jēkabpils, Dobeles, Ludzas un citām Latvijas pilsētām. Izvēlēties tēmai atbilstošākā un interesantākā darba autoru žūrijas komisijai nenācās viegli. Bērni konkursa tēmu interpretējuši dažādi, kādam tie ir bijuši iemīļotākie varoņi no Holivudas filmām, savukārt citi superspējas saskatījuši starp mūsu pašu tautas pasaku varoņiem un vēstures grāmatās. Žūrija īpaši novērtēja to, ka bērni tēmai piegājuši filozofiski, meklējot supervaroņus arī starp līdzcilvēkiem.

Supervaroņu kolāžas-4.jpg

Pēc intensīvām diskusijām par uzvarētāju tika izvēlēta Stelpes pamatskola ar apvienoto pieteikumu no 1. un 3. klases, kas balvā iegūs ielūgumus un pilnībā apmaksātus transporta pakalpojumus nokļūšanai uz 22. Starptautisko Ledus skulptūru festivālu Jelgavā. Kolāžu konkurss paralēli norisinās arī Lietuvā kur 25 atbilstošākās kolāžu autori balvā saņems iespēju apmeklēt vērienīgāko ziemas notikumu Baltijā.

Labāko darbu autoriem transportu uz Jelgavu nodrošina SIA “FORTUM Jelgava” un SIA “RC BŪVNIEKS”. Iesūtītos kolāžu konkursa darbus būs iespējams apskatīt Jelgavas Kultūras namā, 2. stāva foajē, no 1. līdz 29. februārim.

Supervaroņu kolāžas-41.jpg

Ledus skulptūru festivāls Jelgavā norisinās no 7. līdz 9. februārim! Vairāk kā 60 ledus mākslas darbi, paraugdemonstrējumu dueļi, pirotehnikas un gaismas šovi, kā arī plaša kultūras programma kopā ar Latvijas superzvaigznēm.

Uzzini vairāk www.jelgava.lv un www.festivali.jelgava.lv.

Biļetes visās Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Iepriekšpārdošanā līdz 6. februārim lētāk.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un iestāde “Kultūra” kopā ar sadarbības partneriem.