Ģimenes filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” (Latvija, 2017)

Astoņgadnieka Oskara vasaras brīvdienas lauku mājās sākas kā nebeidzams cīniņš ar vectēvu, bet pārvēršas par abu vīru draudzību, kas spēj izpestīt vecmāmiņu no viņas skolnieka iecerētas avantūras.

Režisors Varis Brasla, scenārija autors Alvis Lapiņš, operators Uldis Jancis, mākslinieks Mārtiņš Milbrets, montāžas režisors Māris Bērziņš, komponists Emīls Zilberts un  producents Gatis Upmalis, lomās: Mārtiņš Vilsons, Markuss Jānis Eglītis, Akvelīna Līvmane, Eva Ozola, Mārtiņš Meiers, Uldis Dumpis, Lauris Dzelzītis, Alise Polačenko, Inese Pudža, Vizma Kalme.

OSKARA (8) vecāki datora vietā dēlam "iemaina" vectēvu – lai izsargātu bērnu no tīmekļa bīstamās ietekmes. Oskara ciemošanās pie vectēva sākas bezcerīgi - vecais KODE (65) liek strādāt vīriešu darbus un nepērk kārotās botas. Tāds vectēvs mazdēlam nav vajadzīgs, un visi uzzina, ka aktīvais Atmodas cīnītājs Paulis Kode "miris"... Vīriešu samierinātājas lomu uzņemas vecāmāte IRMA KODE (60), kura palikusi bez skolotājas darba, jo mazpilsētā bērni "beigušies" un  deputāts, vecāsmātes bijušais skolnieks MODRĪTIS (33),  skolu veikli pārdevis. Lai novestu savu afēru līdz galam, viņš piedāvā skolotājai vilinošu darbu, un sākas Oskara piedzīvojumu virtene ar vecāsmātes mācīšanu repot, nāves draudiem slimnīcā un āža ādas laistīšanu ar draudzenes OLGAS (6) franču smaržām. 

Kopējais vectēva un mazdēla cīniņš pret vecāsmātes pāridarītāju liek ķildām aizmirsties, un vainīgais saņem abu taisnības aizstāvju sarūpētu sodu, bet tūdaļ parādās likuma sargi un Kodem draud nepatikšanas, jo viņš nav izturējies ar pienācīgu cieņu pret viltīgo tautas kalpu. Oskars ir gatavs vectēvu glābt... Mazdēla brīvdienas vectēva mājās beidzas negaidīti - izrādās, ka dzīve bez meliem var sagādāt prieku! 

Filmas seansi Jelgavas Kultūras namā:
23. oktobrī plkst. 18:00
24. oktobrī plkst. 15:00 un 17:30
25. oktobrī plkst. 12:00

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv