13. septembrī nosvinējām skaistus Brīvdabas koncertzāles "Mītava" atklāšanas svētkus! Kopā ar talantīgākajiem un panākumiem bagātajiem Jelgavas mūziķiem devāmies muzikālā ceļojumā līdz pat Argentīnai, kā arī izbaudījām unikālu iespēju dzirdēt Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna jaundarba “Kā ābeļdārzs tu brīvība” pirmatskaņojumu.

Atklāšanas koncertā skatītājiem muzikālu baudījumu sniedza labākie pašmāju mūziķi – Jelgavas kamerorķestris ar diriģentu Aigaru Meri, Jelgavas bigbends un diriģents Raitis Ašmanis, Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu koris "Spīgo", diriģente Līga Celma-Kursiete un viena no Latvijas spēcīgākajām džeza dziedātājām Elza Rozentāle, kā arī solisti Juris Vizbulis, Katrīne Bindre, Madara Buškevica, Uldis Timma, Ingus Leilands un pianists Juris Žvikovs.

Koncertzāles "Mītava" atklāšanā izskanēja arī divi pirmatskaņojumi. Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvoja Karla Montero "Koncerts klavierēm un orķestrim", kā arī pasākuma viesiem bija unikāla iespēja dzirdēt fragmentu no 23. novembrī, gaidāmā Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes Bermontiādes simtgadei veltītā jaundarba "Kā ābeļdārzs, tu, brīvība".

2X4A4909.JPG

Šajā vasarā brīvdabas koncertzālē "Mītava" Pasta salā noslēdzās unikālās jumta konstrukcijas būvniecības darbi, paplašinot Jelgavas perspektīvas brīvdabas kultūras notikumu rīkošanai un radīšanai. Tā ir lielākā šāda veida būve Baltijā. Unikālajai jumta konstrukcijai, kas atgādina Lielupes krastā izskalotu gliemežvāku, izmantota lielizmēra liekti līmēta koksne ar vienlaidu garumu līdz 60 metriem, bet kopumā estrādes jumta būvniecībā izmantoti aptuveni 530 kubikmetri koksnes. Koncertzāles amfiteātrī ir 700 stacionārās sēdvietas un iespēja izvietot vēl 500 papildkrēslus.

2X4A4218.JPG