2020. gada vasarā jau 14. reizi Jelgavā viesus no visas Latvijas kā arī tuvākām un tālākām ārzemēm gaidīs Baltijā lielākais smilšu skulptūru parks. Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls, par tēmu “Da Vinci”  Jelgavā norisināsies no 6. līdz 7. jūnijam. Aicinām pieteikties māksliniekus līdz 29. martam!

Festivāla tēma - "DA VINCI"


Dižākā pasaules mākslas darba „Mona Lisa” radītājs, spilgtākais renesances laika simbols, pirmās helihoptera skices autors, cilvēka ķermeņa un Visuma darbības principu analoģijas pētnieks, kurš uzskatīja, ka “visaugstākā izsmalcinātība ir vienkāršība”. Leonardo da Vinci personība un darbs ir iedvesmojis neskaitāmus māksliniekus un izgudrotājus visā pasaulē. Viņu mēdz dēvēt par pārsteidzošāko ģēniju pasaules vēsturē. Līdz 29. martam iesūtot skices un aizpildot pieteikuma anketu aicinām tēlniekus smilšu mākslā izcelt šo daudzšķautņaino personību un tās atstāto mantojumu, radoši interpretējot festivāla tēmu “Da Vinci”.


Mākslinieku iesniegtos pieteikumus izvērtēs žūrijas komisija, izvēloties labāko skiču un ideju autorus, kuri iegūs tiesības piedalīties 14.Starptautiskajā Smilšu skulptūru festivāla konkursā, kas norisināsies 2020. gadā no 31. maija līdz . 6. jūnijam.

Festivāls šo 14. gadu laikā Jelgavu ir iezīmējis pasaules lielāko smilšu skulptūru festivālu kartē un ir vērienīgākais un nozīmīgākais šāda veida pasākums Baltijā. Konkursu izsludina un rīko Jelgavas pilsēta un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra”.

Konkursu izsludina un rīko Jelgavas pilsēta un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra”.