Godinot latviešu ēdienkartei tik ļoti tradicionālos piena, maizes un medus produktus, Jelgavā 25. augustā jau astoņpadsmito reizi norisināsies “Vispārējie Latvijas Piena, maizes un medus svētki 2018”! Lielupē viļņus šķels 16. “Baltais” piena paku laivu regates dalībnieki, kuri šogad kursu ieņems Latvijas simtgades virzienā. 2.Labsajūtas festivāls “ESI”, kurā ikviens varēs piedalīties bezmaksas veselības veicināšanas nodarbībās, lekcijās un meistarklasēs.

Hercoga Jēkaba laukumā no plkst. 9.00 līdz 16.00, gardēži aicināti apmeklēt svētku tirdziņu un piedalīties dažādās aktivitātēs un degustācijās, baudot vairāk nekā 150 ražotāju un dalībnieku produkciju no Latvijas un Lietuvas. Ikvienam būs iespēja piedalīties Latvijas Biškopības biedrības medus provē «Latvijas atzītākais medus 2018», nobalsojot par savu favorītu. Interesenti varēs izzināt arī medus ieguves un medus maisījumu gatavošanas procesu, ziedputekšņu iegūšanu un vaska sveču liešanu. Sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību, kurai šogad aprit 25 gadi, apmeklētāji būs aicināti izvēlēties «Jubilejas maizi Zemgalē 2018», baudīt  Jelgavas Amatu vidusskolas valsts simtgadē sarūpētos simts kliņģerus un biedrības “Siera klubs” Zemgales reģiona konkursa “Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei” meistaru veikumu. 

Paralēli dažādām aktivitātēm pieaugušajiem un bērniem – konkursiem, radošajām darbnīcām un atrakcijām, visas dienas garumā par muzikālo baudījumu rūpēsies Žoržs Siksna un Tirkīzkora ansamblis, grupa“The Summer Band, Māsas Legzdiņas ar draugiem un citi mākslinieki.

IMG_9892.JPG

Turpinot veselīgi un aktīvi iesākto dienu, no plkst. 11.00 līdz 15.00,  aicināti uz 2. Labsajūtas festivālu “ESI”, kas notiks skvērā aiz Jelgavas Kultūras nama, piedāvājot vairāk nekā trīsdesmit izglītojošas nodarbības, sporta aktivitātes, uztura meistarklases, lekcijas un diskusijas par veselīgu dzīvesveidu. Mūsdienās arvien vairāk interesējas ne vien par fizisko, bet arī garīgo veselību, tādēļ šogad festivāla programmā ir lekcijas par emocionālo labsajūtu, stresu, izdegšanu, muguras sāpēm un to saistību ar emocionālo labsajūtu un citiem tematiem. Lektoru vidū psihoterapeiti Aina POIŠA un Dr. Artūrs MIKSONS, emocionālās inteliģences treneris ZUARGUSS, fitnesa treneris Kaspars ZLIDNISprofesore Dr. Dace REZEBERGA un citi. Detalizēta festivāla programma ŠEIT. 

_MG_4073.jpg

Dienas centrālais notikums un viens no jautrākajiem pasākumiem - "Baltais"Piena paku laivu regate", kas Lielupes krastos un tās ūdeņos notiks jau sešpadsmito reizi, pulcēs drosmīgākos un radošākos kuģotājus.  "Baltais" Piena paku laivu regate ir vienīgās šāda tipa sacensības Eiropā, kurās komandām, izveidojot laivas no tukšām piena pakām, jāsacenšas savā starpā ne tikai ātrumā, bet arī vairākās citās disciplīnās, kā oriģinālākā, inovatīvākā un ātrākā laiva. Godinot mūsu valsts simtgadi, regates dalībnieki šogad aicināti ievērot tematiku «Simtgades plosts». Galveno būvmateriālu – tukšas piena pakas – nodrošina atbalstītājs AS «Tukuma Piens», katrai komandai sagādājot ap 2000 piena paku, kopumā nodrošinot ap 44 000 paku.

No plkst. 14.30 regates dalībnieku komandu prezentācijas Lielupes gājēju promenādē, savukārt, plkst. 16.00, starts laivu braucieniem Lielupes ūdeņos. No 16.30 līdz pat pusnaktij, turpat - Lielupes promenādē, uzstāsies grupas"Eolika", "Colt", "Labi cilvēki"un "Gapoljeri".

_MG_4945.jpg

Tie, kuriem nebūs iespēja regati apmeklēt klātienē, varēs tai sekot līdzi tiešraidē @jelgavaspilseta Facebook.com lapā.

Informējam, ka svētku laikā nāksies rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem pilsētā, kā arī, ievērojot svētku moto – veselīgs dzīvesveids –, uz pasākumu norises vietām aicinām doties kājām. Savukārt lielākā bezmaksas automašīnu stāvvieta svētku norises tuvumā būs pļavā pretim Jelgavas pilij. Vairāk par satiksmes ierobežujumiem ŠEIT.

Visi pasākumi apmeklētājiem būs bez maksas. Pasākumus organizē Jelgavas pilsēta,  pašvaldības iestāde “Kultūra”  ar AS “Tukuma Piens” atbalstu.

Vairāk par svētkiem uzzini - festivali.jelgava.lv


Papildus informācija apmeklētājiem: Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.