Jaunajam gadam pienākot, Jelgavas Kultūras nams piedāvā noskatīties četras dažādas latviešu filmas. Šīm kino lentām atšķiras arī sižeti – filma visai ģimenei, multfilma, attiecību trilleris un dokumentālā filma par Latvijas roka vēsturi.


Filmu mēnesis Jelgavas Kultūras namā sāksies 3. janvārī. Lielās skatītāju intereses dēļ, plkst. 12.00 tiks rādīta ģimenes filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”, kas savu pirmizrādi piedzīvoja šī gada vasarā. Režisora Vara Brasla filma vēsta par astoņgadnieka Oskara vasaras brīvdienām lauku mājās, kas sākas kā nebeidzams cīniņš ar vectēvu.  Ejot laikam, šīs attiecības pārvēršas par abu vīru draudzību, kas spēj izpestīt vecmāmiņu no viņas skolnieka iecerētas avantūras.


3. janvārī tiks demonstrēta arī filma, kura nav iesakāma bērniem līdz 12 gadu vecumam. Plkst. 14.30 spēlfilma “Ar putām uz lūpām” piedzīvos savu pirmizrādi Jelgavā. Tas ir attiecību trilleris, kas stāsta par Didzi – bijušo policistu un kaujas suņu treneri, kurš dažu dienu laikā nonāk neapskaužamā situācijā. Viņš tur aizdomās sievu par neuzticību, kamēr viņa mīļotie suņi inficējas ar kādu bīstamu slimību... Šo režisora Jāņa Norda filmu varēs noskatīties arī 7. janvārī plkst. 18.00 un 30. janvārī – 20.00.


7. janvārī plkst. 12.00 un 15.00 būs iespējams noskatīties multfilmu “Sniega karaliene 3 – Uguns un ledus”. Šī latviešu valodā dublētā animācijas filma vēsta par to, kā pēc varonīgajām uzvarām pār Sniega karalieni un Sniega karali, Gerdu urda nemiers. Viņa sapņo atrast savus vecākus, kurus reiz Ziemeļu vējš viņai atņēma. Tādēļ Gerda un viņas uzticamie draugi nolemj dodas riskantā, bet piedzīvojumu un jaunu izaicinājumu bagātā ceļojumā. 


30. janvārī plkst. 18.00 uz Jelgavas Kultūras nama ekrāniem - dokumentālā filma “Savējie sapratīs. Septiņdesmitie. Spožums un posts”. Režisoru Kristiana Luhaera un Mareka Bērenta filma vēstīs par pagājušā gadsimta 70. gadiem, kas Latvijas mūzikā iezīmējās ar jaunās paaudzes rokmūziķu parādīšanos. Iedvesmojoties no 60. gadu pasaules mūzikas grandiem, Latvijā parādās jaunas grupas: Menuets, Santa, Jolanta, Stroncijs 70, vēlāk – arī Līvi, Sīpoli un Modo.