Lai priecētu Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla apmeklētājus un papildinātu ledus apskates objektu klāstu, uz vietas, Jāņa Čakstes bulvārī visas dienas garumā, festivāla dalībnieki un laureāti veidos jaunas ledus skulptūras. Tāpat vakara programmā uz skatuves notiks ledus skulptūru veidošnanas paraugdemonstrējumi – simboliski dueļi, kuros savā starpā sacentīsies Latvijas un Lietuvas titulētākie ledus tēlnieki – Kārlis Īle un Donatas Mockus.

Visas dienas garumā 9. februārī Jāņa Čakstes bulvārī taps jaunas ledus skulptūras, ko apmeklētāju acu priekšā veidos tēlnieki – Zīle Ozoliņa-Šneidere un Romans Petrovs, Kirils Bairs un Vladimirs Filatovs. Zīle un Romans pagājušajā gadā pirmo reizi apvienojās komandā, kas abiem toreiz vainagojās ar iegūto 1. vietu un šogad – ar 2. vietu komandas skulptūru kategorijā. Jāpiemin, ka 2018. gadā žūrija Zīles induviduālo skulptūru novērtēja visaugstāk, kas viņai nesa dubultuzvaru. Savukārt šogad Romans plūca laurus, iegūstot 1. vietu individuālo skulptūru kategorijā.

Ledus skulptūras ir gaistoša māksla, ko ietekmē laika apstākļi. Aicinām apmeklētājus iegādātās biļetes uz Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla trešo dienu – svētdienu, 10. februāri – izmantot sestdien, 9. februārī. Neskatoties uz to, ka ledus mākslas darbus ietekmējuši siltie laika apstākļi, pasākuma programma notiks, kā iepriekš izziņots.

Sestdien, 9. februārī, Jelgavas viesus izklaidēs Lauris Reiniks un Chris Noah, un Latvijas X Faktora 2. sezonas dalībnieki, savukārt, 10. februārī, koncertēs pašmāju mākslinieki – Ivo Fomins un grupa Tautumeitas. Pirmo reizi kā ledus skatuve darbosies Pasta salas slidotava. Teātra “Ice Republic” šovā uz ledus “Ledus Remix” varēs sastapt Aladinu un Žasminu, Sniegbaltīti, Karību jūras pirātus un „Madagaskāras” varoņus. Gan sestdien, gan svētdien plkst. 21.00 festivālu noslēgs uguņošana no Pasta salas.

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un JPPI “Kultūra” ar SIA “Ramirent” atbalstu.

09.02_Ledus2019.jpg